Ponižanji za Bayern in United

Foto: Profimedia Harry Kane
Nepričakovana visoka poraza velikih klubov.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Bayerna iz Münchna so v 14. krogu nemškega prvenstva visoko z 1:5 izgubili v gosteh proti Eintrachtu iz Frankfurta. Na lestvici ostajajo drugi za Bayerjem iz Leverkusna, ki bo imel v nedeljo priložnost, da prednost poviša na šest točk.

Frankfurt, ki je pred tokratnim obračunam nanizal štiri poraze v vseh tekmovanjih, je na domači zelenici ujel zelo učinkovit dan proti aktualnim prvakom. Ti so v 36. minuti zaostajali že z 0:3, potem ko so zadeli Omar Marmoush (12. minuta), Eric Dina Ebimbe (31.) in Hugo Larsson (36.).

Pred polčasom je za nekaj upanja pri Bavarcih poskrbel Joshua Kimmich (44.), a je že v prve četrt ure drugega dela Frankfurt v polno zadel še dvakrat. Natančna sta bila Dina Ebimbe (50.) in Ansgar Knauff (60.).

Bayern je nazadnje pet golov prejel 27. oktobra 2021 v pokalu, ko je Borussia Mönchengladbach slavila s 5:0, pred tem pa so nazadnje v domačem prvenstvu prav proti Frankfurtu prejeli pet golov ob porazu 2. novembra 2019. Tudi takrat je bilo 1:5.

Varovanci Thomasa Tuchla so po 13 tekmah ostali pri 32 točkah. Bayer ima na prvem mestu tri več, Stuttgart pa je tretji s 30. 

VAR Bournemouthu odvzel še dva zadetka

Slab dan so doživeli tudi nogometaši Manchester Uniteda, Eriku ten Hagu pa se je po šokantnem domačem porazu proti Bournemouthu z 0:3 začel tresti stolček. Nalsednji teden bo strateg, ki je bil sicer še v novembru izbran za najboljšega trenerja meseca v Premier League, kožo reševal v ligi prvakov, ko pa bo njihov nasprotnik prav tako ranjeni Bayern.

United si na dvoboju z Bournemouthom ni priigral pravih priložnosti, za goste pa je že po dobrih štirih minutah igre zadel Dominic Solanke. V  drugem polčasu sta končni izid s streloma z glavo postavila rezervist Philip Billing (68.), ki je preskočil Luka Shawa, in Marcos Senesi (73.). Ta je bil po podaji iz kota višji od Harryja Maguireja.

Foto: Profimedia Marcos Senesi

Slednji, igralec meseca novembra, je že v sodnikovem podaljšku napravil veliko napako, gostje pa so se že vselili četrtega zadetka, a je posredoval VAR in zaradi minimalnega igranja z roko strelca Danga Ouattare je ostalo le pri razliki treh golov. Že v prvem polčasu je mrežo zatresel tudi Marcus Tavernier, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.