Polona dobila še en turnir ITF

Foto: Žurnal24 Slovenka je bila v finalu boljša od Slovakinje.
Slovenska teniška igralka Polona Hercog se znova veseli, saj je na Češkem dobila turnir serije ITF. V finalu je s 6:3 in 6:1 ugnala Slovakinjo Zuzano Kucovo. To je njena sedma lovorika.
Oglej si celoten članek
 

Zgodovinska zmaga Murrayja

Britanec Andy Murray je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Queen's Clubu v Londonu z nagradnim skladom 750.000 evrov. Prvi nosilec je v finalu generalke za Wimbledon premagal šestopostavljenega Američana Jamesa Blaka s 7:5 in 6:4 in izid v medsebojnih dvobojih izenačil na 1:1.
Škot Murray se je prvič v karieri uvrstil v finale tega turnirja v zahodnem predelu Londona, z današnjim uspehom pa je po Bunnyju Austinu in letu 1938 postal tudi prvi Britanec, ki je zmagal v Queen's Clubu. Hkrati je Murray vpisal svoj 12. turnirski naslov.

Osemnajstletna slovenska teniška igralka Polona Hercog je v nedeljskem finalu teniškega turnirja mednarodne zveze ITF v Zlinu na Češkem z nagradnim skladom 50.000 dolarjev v dveh nizih 6:3, 6:1 nadigrala Slovakinjo Zuzano Kucovo. Hercogova je osvojila že svojo tretjo letošnjo lovoriko na turnirjih ITF in sedmo v karieri. Štajerka iz Kamnice pri Mariboru je v finalu turnirja z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev skoraj devet let starejši tekmici iz Slovaške, 205. igralki, prepustila le štiri igre in izjemen teden na čeških tleh sklenila z novo turnirsko lovoriko, je zapisano na spletnih straneh mlade teniške igralke polona.net. Hercogova je po turnirjih v Civitavecchii in Zagrebu osvojila še tretji letošnji ITF turnir, kar predstavlja izvrstno popotnico pred nadaljevanjem sezone.


"Slednja se bo prevesila v del na travnati podlagi. Hercogovo čaka nastop v kvalifikacijskem turnirju v Wimbledonu. Če bo tako uspešna, kot je bila minuli mesec v Parizu, kjer se je preko kvalifikacijskega sita prebila v glavni del in kasneje izpadla v 2. krogu, se obetavni varovanki Zoltana Kuharskega obeta nov uspeh,"
so optimistični v taboru Mariborčanke. Na Češkem se je Hercogovi, ki na računalniški teniški svetovni jakostni lestvici WTA zaseda 128. mesto, danes pridružila tudi mama Romana, s katero se bosta že v ponedeljek odpravili v Wimbledon. Na Češkem je sicer v prvem krogu izločila Bolgarko Dio Evtimovo, v drugem krogu je premagala domačinko Renato Voracovo, v četrtfinalu je bila boljša od Ukrajinke Lesje Curenko, v polfinalu pa od Belorusinje Darje Kustove.

Zlin, ITF, finale:
P. Hercog (SLO, 128) : Z. Kucova (SVK; 205) 6:3, 6:1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.