Polona boljša od Maše

Foto: Žurnal24 pri_hercog2_bam_240708
V finalu turnirja ITF v Zagrebu sta se pomerili Slovenki Polona Hercog in Maša Zec Peškirič. Uspešnejša je bila prva. Rusinja Dinara Safina je brez težav slavila turnirju WTA v Rimu.
Oglej si celoten članek

Mariborčanka Polona Hercog je zmagovalka teniškega turnirja mednarodne zveze ITF v Zagrebu z nagradnim skladom 50.000 dolarjev. V finalu je premagala štiri leta starejšo kolegico iz reprezentance Mašo Zec Peškirič s 7:5 in 6:2. Za Hercogovo, ki je na lestvici WTA uvrščena 80 mest za Peškiričevo, je to šesta zmaga na turnirjih ITF.
 
Ruska teniška igralka Dinara Safina je brez večjih težav slavila zmago na dva milijona vrednem turnirju v Rimu, kar je njena prva zmaga odkar se je povzpela na prvo mesto svetovne jakostne lestvice in nasploh prva turnirska zmaga v letošnjem letu. V finalu je bila s 6:3 in 6:2 boljša od rojakinje Svetlane Kuznjecove. Safina je bila v finalnem dvoboju prepričljiva in je brez večjih težav opravila s sedmo nosilko. Tekmici je oddala vsega pet iger in se ji na najboljši način oddolžila za poraz v minulem tednu, ko sta se Safina in Kuznjecova prav tako pomerili v finalu turnirja v Stuttgartu. Pred tem je Safina letos na zadnji stopnički klonila še dvakrat, današnja zmaga pa ji bo le utrdila mesto na vrhu najboljših igralk na svetu.

Zagreb, ITF, finale:
P. Hercog (SLO) : M. Zec Peškirič (SLO,4) 7:5, 6.2

Rim, WTA, finale:
D. Safina (RUS/1) : S. Kuznjecova (RUS/7) 6:3, 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.