Poker revolucija v Veliki Britaniji

Foto: Žurnal24 Britanci bodo lahko imeli le igralnice, ki jih bo licencirala vlada. (Foto: EPA)
V Veliki Britaniji so začeli s spletno revolucijo. Njihova vlada se je odločila, da bo začela zapirati tuje spletne poker strani oziroma tiste, ki ne bodo licencirane s strani tamkajšnje vlade.
Oglej si celoten članek

Jeremy Hunt, sekretar v sedanji vladi, ima namen prepovedati oglaševanje v državi tistim stranem, ki imajo sedež podjetja izven Velike Britanije (VB), poroča Daily Mail. Hunt se prav tako trudi preprečiti hazarderjem, da bi lahko s pomočjo kreditnih kartic igrali s denarjem, ki ga dejansko nimajo.

Član vlade je komentiral: "Ministri so zaskrbljeni zaradi eksplozije širitve oglaševanja spletnega igralništva, odkar so laburisti spustili zakon o igralništvu." V preteklih letih je bila VB znana kot država, ki je imela kar liberalni pogled na spletno igralništvo. To je veljalo do leta 2005, ko je bil sprejet akt o igralništvu. Trenutni zakon dopušča delovanje tudi tistim stranem, ki niso nastanjene v VB in nimajo licence s strani VB. Zaradi te luknje v zakonu so lahko tudi čezoceanske države oglaševale na področju Britanije, brez da bi se držale zakonov, ki tu veljajo. "Verjetno smo edina država, ki dovoljuje čezoceanskih državam, da brez težav oglašujejo na našem področju ne glede na to, ali se držijo naših zakonov o zaščiti igralcev," je še dodal kongresnik. Italija in Francija sta pred kratkim začeli z licenciranjem in obdavčitvijo spletnih poker operaterjem, ki so lahko nastanjeni le v mejah same države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.