Pogi poslal sporočilo tekmecu, ta pa: Raje bi videl, če ga ne bi bilo

Foto: Epa
Foto: Epa
"Saj si še mlad, eno leto ne bo veliko spremenilo," je Pogačarju sporočil Thomas.
Oglej si celoten članek

Valižanski kolesar Geraint Thomas bo tako kot Tadej Pogačar v tem letu nastopil na Giru in tudi Touru. Kolesar moštva Ineos Grenadiers, ki je lani na dirki po Italiji zaostal le za Primožem Rogličem, je pred kratkim potrdil svoj urnik, ob tem pa zelo hitro prejel sporočilo od prvega kolesarja sveta. "Se vidimo," mu je sporočil Pogi.

"Gre za Pogačarja in raje bi videl, če ga ne bi bilo," se je v izjavi za GCN pošalil Thomas. "A hkrati je tudi odlično, da bo nastopil na Giru. To bo povsem spremenilo dirko, njegovo moštvo bo moralo nase prevzeti veliko breme. V nekaj letih bo že zgradil veliko zapuščino kot eden najboljših v zgodovini kolesarstva," je o Slovencu še dejal nekdanji zmagovalec dirke po Franciji.

Njegov odgovor Pogačarju je bil po Valižanovi navadi zelo zabaven: "Pozabil sem na tega tipa. Prijatelj, vse skupaj si moraš vzeti bolj na 'easy'. Še vedno si mlad. Eno leto ne bo veliko spremenilo. Dvojček Giro/Tour opravi v letu 2025!"

In kako je moč premagati Pogačarja? "To bo zelo težko. Imeli bomo zelo močno ekipo, ne sicer najboljšo možno, a vseeno zelo, zelo dobro. Nisem prepričan v kakšni postavi bo nastopil UAE, a poskušali bomo razmišljati zunaj okvirjev in narediti res pravo dirko. Gre za Giro, kjer je marsikaj odvisno tudi od vremena in cest. Vedno se lahko nekaj pripeti. Bomo videli," pravi Thomas.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.