Pogačarjevi se še krepijo, prihaja odlični Belgijec

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
UAE Team Emirates bodo v novo sezono vstopili še močnejši, potem ko so v svoje vrste zvabili enega najboljših kolesarjev ekipe Intermarché-Wanty.
Oglej si celoten članek

Potem ko so letos porušili številne rekorde ter se uveljavili kot prepričljivo najboljša kolesarska ekipa na svetu (morda vseh časov), pri UAE Team Emirates ne nameravajo spati na lovorikah.

Potem ko bodo pred novo sezono izgubili Marca Hirschija (Tudor Pro Cycling), Diega Ulissija (Astana Qazaqstan), Finna Fisherja-Blacka (Red Bull-BORA-hansgrohe) ter Sjoerda Baxa (Q36.5 Pro Cycling Team), so zdaj po Jhonatanu Narvaezu (Ineos Grenadiers) in Florianu Vermeerschu (Lotto Dstny) potrdili še prihod odličnega Belgijca iz vrst Intermarché-Wantyja, Runeja Herregodtsa.

26-letni Belgijec je sicer v svoji karieri slavil pet profesionalnih zmag, a se je uveljavil predvsem kot izjemen pomočnik, ki je pripravljen za svoje kapetane opravljati "umazano delo". Tudi pri UAE Team Emirates se tako pričakuje, da bo predvsem na enodnevnih klasikah pomemben pomočnik Tadeja Pogačarja.

Kljub vlogi pomočnika je dosegel nekaj odličnih rezultatov, kot je predvsem skupna zmaga letošnji izvedbi petdnevne dirke ZLM po Nizozemski. Sicer izjemni kronometrist  je dobil še dirko Ronde van Drenthe ter etape na dirkah Ruta del Sol, Sazka Tour ter na že omenjeni dirki ZLM.

"Zelo sem zadovoljen in navdušen, da bom naslednjo sezono del ekipe UAE Team Emirates," je 26-letni Belgijec povedal po potrjenem prestopu k svoji novi ekipi v uradnem sporočilu za javnost. "To je ena izmed najboljših ekip na svetu in biti v tej skupini vrhunskih kolesarjev z najboljšim osebjem in opremo je nekaj, česar sem resnično vesel in komaj čakam na to. Pripravljen sem dati svoj maksimum, da v prihodnjih letih še napredujem znotraj ekipe."

Foto: Profimedia Rune Herregodts

"Zelo smo veseli, da lahko pozdravimo Runeja v ekipi za naslednjo sezono," pa je dodal Mauro Gianetti, vodja in izvršni direktor ekipe UAE Team Emirates. "Je močan kolesar, ki je zdaj v svojih najboljših letih in ponosni smo, da bo z nami v prihodnjih letih."

Pri ekipi UAE Team Emirates zna sicer biti do konca sezone še precej pestro, saj se pričakuje še kakšen prihod, poleg že prej omenjenih štirih odhodov pa še vedno ostaja neznana usoda Rafala Majke, Felixa Großschartnerja, Alvara Hodega in Michaela Vinka, katerim vsem ob koncu leta poteče pogodba.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:24 8. Oktober 2024.

    !!!! Samske ženske čakajo na vas na -- Hot4.eu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.