Pogačarjeva izbranka se ne strinja s Tadejem: "Nisem vedela, da je to izjavil"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska kolesarka Urška Žigart je bila presenečena nad izjavo svojega partnerja Tadeja Pogačarja.
Oglej si celoten članek

Slovenska kolesarska reprezentanka Urška Žigart, ki je pred dnevi sporočila, da bo kariero nadaljevala v moštvu AG Insurance - Soudal, je v intervjuju za Sportal med drugim spregovorila o razlogih za menjavo delovnega okolja.

Žigartova, aktualna državna prvakinja tako na cestni dirki kot v vožnji na čas, ki pa je selektor ženske reprezentance Gorazd Penko ni imenoval v ekipo za olimpijske igre v Parizu, je sicer imela možnost podaljšanja pogodbe z ekipo Liv AlUla Jayco, a jo je na koncu premamila ponudba konkurenčnega moštva.

Video Urška Žigart zamenjala ekipo

"V prejšnji ekipi ni bilo nič narobe, super smo se imele in hvaležna sem, da so mi pred štirimi leti dali priložnost, sem pa letos ugotovila, da nisem več najmlajša. Tudi zaradi zgodbe okrog olimpijskih iger sem začela malo razmišljati in ugotovila, da res ne vem, kako dolgo se bom še videla v tem svetu, kako dolgo bom v tem uživala in do kdaj bom še napredovala, zato sem si rekla, da je mogoče napočil čas, da preverim, kaj še drugega obstaja. Priznati moram, da odločitev o menjavi ekipe nikakor ni bila lahka in morda bi se na kak drugi dan odločila drugače. Vseeno mislim, da mi lahko sprememba samo koristi," je povedala.

Foto: Profimedia Žigart Pogačar Kot je bilo to za pričakovati, je beseda nanesla tudi na njenega izbranca Tadeja Pogačarja, najboljšega kolesarja na svetu, ki je v nedavnem intervjuju za Nedelo izjavil, da bi Žigartova dosegla še precej več, če bi on ostal doma in gospodinjil, s čimer se Urška ne strinja povsem.

"Nisem vedela, da je to izjavil. Kaj naj rečem? Mislim, da on res verjame, da jaz sprejmem kakšen kompromis več kot on, a glede na njegovo ime, njegovo kariero in dosežke, mislim, da je to povsem razumljivo. Če bi se lahko vedno stoodstotno osredotočila samo nase, bi morda res dosegla več, se pa vseeno ne strinjam povsem z njegovo izjavo. Če ne bi bilo Tadeja v tem športu, bi tudi jaz imela veliko manj izkušenj, dobila bi tudi manj nasvetov in priložnosti. Če potegnem črto, mislim, da sem glede na to, da sva oba kolesarja, da sva, kdor sva, in da je Tadej pač Tadej, jaz vseeno na boljšem," je povedala.

"Tadej pogosto misli, da jaz precej več žrtvujem za najino skupno življenje kot on, vendar to ne drži. Res je, da kdaj pa kdaj, ko na treningu vozim za njim, bolj trpim, ali da pod prho preživim manj časa kot on, da lahko prej skuham – ampak to so majhne stvari, ki mi ne predstavljajo težave. V bistvu oba prispevava svoj delež, to je del najinega ravnovesja," je pojasnila 27-letnica.

Foto: Profimedia Žigart Pogačar

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 10:43 26. Oktober 2024.

    Samo, da je o kom in čem pisati..

  • 09:57 26. Oktober 2024.

    Kolesojebec in kolesojebka sta natrosila kup modorosti za bodoče kolesojebske pare in kako globokoumne so misli nekega "kmeta" iz Komende, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.