Pogačarjev pomočnik o Rogliču: "160 kolesarjev odpelje ta zavoj, le on pade!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nils Politt se je v enem izmed podcastov dotaknil tudi Primoža Rogliča in njegovih številnih padcev.
Oglej si celoten članek

Nemški kolesar ekipe UAE Team Emirates Nils Politt je po izjemno uspešni dirki po Franciji, na kateri je pomagal svojemu kapetanu Tadeju Pogačarju do šestih etapnih zmag in skupne zmage, nastopil v Schlag & Fertig podcastu, kjer se je dotaknil številnih zanimivih kolesarskih tem.

Med drugim je poizkušal javnosti pojasniti, kako lahko njegov kapetan s tako lahkotnostjo ruši vse rekorde vzponov, ki so jih postavili kolesarji v "temačnih časih kolesarstva". "Dejstvo, da je imel Tadej nekaj minut hitrejši čas od Marca Pantanija, je nepomembno, ker se tega ne da primerjati," je z razlago začel Politt.

Foto: Profimedia Nils Politt in Tadej Pogačar

"Naša kolesa tehtajo 6,8 kilogramov, v tistih časih so 9 kilogramov. Vsa naša oprema je testirana, da se poskrbi, da imamo na voljo najhitrejše čelade, nogavice ... Temu v preteklosti ni bilo tako," je Politt razložil, zakaj so danes kolesarji toliko hitrejši, kot v preteklosti. Prav tako je še poudaril, da bi bila uporaba dopinga v današnjih časih praktično nemogoča.

"Ljudje ne razumejo, kaj vse moramo početi in da je kaj takega, kar se je dogajalo v preteklosti, danes nemogoče. Za dopinške teste moramo biti na voljo po celotne dneve in tekom Toura so Tadeja testirali čisto vsak dan, včasih celo po dvakrat. Pred etapo bi vstopili na naš avtobus in morali smo jim dati vzorec. Šlo je za vdor v našo zasebnost. Toda zavedamo se, da so dvomi vedno del našega športa," je temo zaključil odlični Nemec.

Tekom podcasta se je nekdanji kolesar Katjuše in Bore-hansgrohe dotaknil še številnih zanimivih tem, med drugim je razložil, kako imajo v ekipi prav poseben "črni seznam" svojih sovražnikov, obenem pa je beseda tekom celotne oddaje nanesla tudi na drugega Slovenca, Primoža Rogliča, ki se je pred sezono pridružil Polittovi nekdanji ekipi.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Nemec je priznal, da ga ni presenetilo, da je eden glavnih Pogačarjevih tekmecev predčasno zaključil z dirko po Franciji. "Šestkrat je nastopil na Touru in ga trikrat predčasno zapustil zaradi padca. Njegovi padci so bili dobro pokriti in res je, da pri tem zadnjem ni mogel narediti ničesar. Toda pri nekaterih njegovih padcih se sprašujemo, kaj sploh počne. Tisti padec v drugem tednu ... 160 kolesarjev je brez težav odpeljalo tisti zavoj, le on pade," je bil do Rogliča kritičen nemški kolesar.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 20:03 8. Avgust 2024.

    160 kolesarjev je šlo mimo le njega je v giru( ne letošnjem) le njega je ( gledalka- navijačica) udarila z …

  • 14:06 8. Avgust 2024.

    Zato Nils Politt ne bo nikoli tako dober kot Rogla.

  • 12:37 6. Avgust 2024.

    Stotine kolesarjev je odpeljalo Giro, Vuelto In Tour, ampak Rogla je eden redkih, ki ima etapne zmage na vseh treh …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.