Tadejeva velika konkurenta postala prva, ki za ta prekršek nista bila izločena

Foto: Epa
Foto: Epa
Dva kolesarska zvezdnika so ujeli, kako kršita pravila, a sta namesto diskvalifikacije prejela zgolj opozorilo.
Oglej si celoten članek

Dva izmed najboljših kolesarjev na letošnji Dirki po Franciji, Kolumbijec Rigoberto Uran (EF Education-Nippo) in Španec Pello Bilbao (Bahrain Victorious), sta prejela opozorilo s strani komisarjev dirke zaradi nepravilnega položaja na kolesu.

Par kolesarskih zvezdnikov bi skorajda postal žrtev novih UCI-jevih (Mednarodna kolesarska zveza) pravil o položaju kolesarja na kolesu, katera so stopila v veljavo 1. aprila letos.

Foto: Epa Rigoberto Uran

Uran in Bilbao naj bi se poslužila prav slednje, potem ko so se po 15. etapi pojavile številne fotografije omenjenega para, kako s podlaktjo pritiskata na krmilo kolesa.

Omenjena kolesarja pa nikakor nista edina, ki sta letos kršila pravila, saj je bil že aprila kolesar Jumbo-Visme Gijs Leemreize diskvalificiran z dirke De Brabantse Pijl, enaka usoda pa je doletela Alexandra Richardsona na Dirki po Turčiji. Najbolj slovita žrtev novih pravil pa je bil zagotovo Richard Carapaz, ki je bil izločen s slovite klasike Liege-Bastogne-Liege.

Poslednja žrtev pa je bil Jan-Willem van Schip, ki je junija na Dirki po Belgiji nastopil s krmilom, ki mu je omogočalo, da na njem počiva s pomočjo svojih podlakti.

Po predpisih UCI-ja naj bi kolesarje, ki zaradi neprimerne pozicije na kolesu predstvaljajo nevarnost zase in ostale tekmovalce, doletela kazen tisoč švicarskih frankov, odvzem 25 UCI točk ter diskvalifikacija z dirke.

Foto: Epa Rigoberto Uran

Uran in Bilbao sta tako postala prva kolesarja, ki sta jo kljub kršitvi pravil odnesla brez denarne kazni in diskvalifikacije. Oba kolesarja sta tako zadržala svoji visoki uvrstitvi v skupnem seštevku.

Kolumbijec je sicer po slabši sredini predstavi zdrsnil iz izjemnega drugega mesta, a še vedno drži odlično četrto mesto, za vodilnim Tadejem Pogačarjem zaostaja 7 minut in 17 sekund, medtem ko med prvo deseterico ostaja tudi Bilbao, ki prav na 10. mestu zaostaja za 12 minut in 53 sekund.

Video Pogačar: "Vedel sem, da blefira!" Po 16. etapi Pogačar začuden nad potezami Jumbo-Visme: "Ni mi jasno, zakaj ..." "Ne vem, če mu..." Danec se glede Pogačarjevih šibkosti obrnil na Rogliča, Tadej jima odgovarja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:44 15. Julij 2021.

    To so pa že bedarije!!! Kmalu bodo še koga diskvalificirali, ker zajtrka pred dirko ni pojedel! Kaj hočejo s tem …

  • 15:57 15. Julij 2021.

    Tudi tukaj je kuhinja, Rogljiča so dogovorjeno zrinili, pri tekmecih Pogačarja pa se delajo izjeme, tudi če ni prav, veliki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.