Pogačar iskreno o odpovedi olimpijskih iger: "Ne obžalujem, vprašanje če ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tadej Pogačar je požel veliko pozornosti v Abu Dabiju, ko se je s še enim zvezdnikom kolesarstva Petrom Saganom pojavil na svetovnem prvenstvu UCI v kolesarskem e-športu 2024.
Oglej si celoten članek

Seveda si je slovenski šampion Tadej Pogačar, za katerim je sanjska sezona 2024, vzel čas tudi za medijske obveznosti in tako v pogovoru za italijanski Tutto Bici Web razkril, kakšni bodo njegovi glavni cilji v prihodnji sezoni. Obenem je opisal tudi rivalstvo z Jonasom Vingegaardom in vlogo oz. prihodnost e-športa v kolesarstvu.

"Mislim, da je kolesarski e-šport zabavna in uporabna ideja," je dejal Pogačar. "Ne gre le za trening, všeč mi je, da se lahko virtualno povežem, tudi z drugimi ljudmi, saj se tako lahko drugi povežejo z menoj," je še dodal priljubljeni Pogi, ki je pred dnevi podaljšal pogodbo z UAE Emirates, s čimer je postal daleč najbolje plačan kolesar na svetu. 

Potem ko je letos osvajal lovorike praktično povsod, kjer se je pojavil, je novinarje zanimalo, kakšni so cilji za prihodnjo sezono. "Naslednje sezono bo Tour de France moj osrednji cilj, toda to ne bo edini. Tu je še dirka Milan-Sanremo in ostale klasike. Komaj čakam, da vidim, kakšna bo trasa Toura, toda na ta dan ne bom mogel biti v Parizu, tako da si bom vse pazljivo ogledal," je dejal Pogačar. 

"Rivalstvo obstaja, toda ..."

Seveda se ni mogel izogniti vprašanju o Dancu Vingegaardu, s katerim sta si razdelila zadnje štiri Toure. "Rivalstvo z Jonasom seveda obstaja, toda med nama je tudi veliko spoštovanja. Na Touru med seboj tekmujeva že štiri leta. Med nama je dober tekmovalni duh in je izjemen nasprotnik in tako bo tudi naslednje leto. Zagotovo bo on eden od tekmovalcev, na katerega bo treba najbolj paziti," je prepričan Pogačar.

"To leto je bilo izjemno. Nikoli si nisem predstavljal, da bi lahko bil boljši kot v preteklih sezonah. Če bom tako nadaljeval, lahko za seboj pustim nekakšno zapuščino, toda za zdaj o tem ne razmišljam, preprosto skušam le uživati v dirkanju in se zabavati na kolesu. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost," je dejal Pogačar. Obenem je 26-letnik s Klanca pri Komendi dejal, da ne obžaluje, da ni nastopil na olimpijskih igrah, jeziček na tehtnici naj bi bil to, da njegova izbranka Urška Žigart ni bila izbrana v olimpijsko ekipo. 

"Ne obžalujem te odločitve, to je bila perfektna sezona in mislim, da bi jo bilo težko izboljšati, kvečjemu le poslabšati," je presenetil Pogačar.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:07 27. Oktober 2024.

    In kje ste sedaj komentatorji, ki ste zagovarjali Pogačarja, da se je ''regeneriral''. Morda spodnje možgane in prostato. Najhuje-najslabše pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.