Pogačar: "Da izgledam veselo? Daleč od tega!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tadej Pogačar je začinil svoj premierni nastop na Vuelti še s tretjo etapno zmago.
Oglej si celoten članek

Že tako naravnost fantastičen debi na tritedenskih kolesarskih dirkah je naš Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) v soboto izpopolnil z izjemno solo akcijo, ki mu je prinesla zmago na poslednji gorski etapi letošnje Vuelte.

Video Pogačarju uspelo, kar ni nikomur v 85 letih

Pogačar je do zmage na Sierra de Gredos prišel s samostojnim napadom 39 kilometrov pred ciljem, ki mu ni prinesel zgolj tretje etapne zmage, temveč tudi stopničke v skupnem seštevku ter zmago v seštevku za najboljšega mladega kolesarja.

Izjemen dan Poglejte si 5-minutni povzetek zgodovinske "slovenske" etape!

Po verjetno najspektakularnejši akciji na celotni letošnji Vuelti Pogačar sploh ni mogel verjeti, kaj mu je uspelo: "Nikoli si nisem mislil, da mi bo uspelo nekaj takega. Slaviti na treh etapah ter se prebiti na stopničke te dirke. Toda resnično se je zgodilo in zelo sem vesel zaradi tega."

Foto: Epa Tadej Pogačar

Ko so enega največjih draguljev svetovnega kolesarstva vprašali, kako mu je uspelo po treh tednih napornega dirkanja zdržati eno celo uro v begu pred vsemi najboljšimi kolesarji na svetu, je Pogačar odgovoril: "Slovenski navijači so mi na progi resnično pomagali ter me ponesli, prav tako pa sem imel dobro vzpodbudo iz ekipnega avta."

"Športni direktor Joxean Fernandez Matxin me je ves čas vzpodbujal in me celotno pot motiviral, prav tako pa me je ves čas informiral o časovnih razlikah. Najbolj pomembno pa je bilo, kako je kričal mene, da naj grem na zadnjem vzponu na zmago. Moram pa še enkrat omeniti navijače. Bilo je neverjetno, kakkšno vzpodbudo sem prejel na poti, ki mi je resnično pomagala, da sem šel ves čas na polno. Bilo je neverjetno."

Foto: Epa Tadej Pogačar

Sledilo pa je vprašanje, zakaj je izgledal tako veselo in srečno na progi, če pa se je moral vendar na vso moč boriti, na kar je Pogačar presenetil z odgovorom: "Pa saj se nisem smejal, nisem izgledal veselo. To je bil moj izraz ob velikem trpljenju, čeprav sem večinoma poizkušal prikriti svoja čustva."

Pogačar pa je bil še vedno previden, ko so povprašali, kako bo stati na stopničkah ob takih velikanih kolesarstva, kot sta Primož Roglič in Alejandro Valverde: "Še vedno moramo najprej odpeljati nedeljsko etapo in če po šlo vse po načrtih, bo nekaj neverjetnega stati ob takih imenih na stopničkah Grand Toura."

Velika gesta Tako se je Pogačarju priklonil veliki rival ter tekmec v boju za belo majico

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.