Po zaslugi Maribora slovenski klubi vse višje

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenski klubski nogomet se je po zaslugi nogometašev Maribora v zadnjih dveh sezonah na petletni klubski lestvici UEFA, ki je podlaga za nastope v evropskih pokalih, povzpel že na 27. mesto.
Oglej si celoten članek

Slovenski klubi so na lestvici prehiteli srbske, z območja nekdanje Jugoslavije so pred njimi le še hrvaški klubi, ki so na 17. mestu. Maribor mora v aktualni sezoni osvojiti še kakšno točko, saj bi Slovenija na ta način lahko prehitela tudi 26. Norveško. Samo v sezoni 2014/15 si Slovenija deli 16. mesto z Bolgarijo.

Na vrhu ni sprememb. Trdno vodijo Španci, drugi so Angleži in tretji Nemci, ki pa z dobrimi nastopi v aktualni sezoni, letos so najuspešnejši, ogrožajo drugo mesto Angležev. Sledijo Italija, Portugalska in Francija, deseterico pa tvorijo še Rusija, Ukrajina, Nizozemska in Belgija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:29 7. November 2014.

    sej pol pa že držav zmanjka počas v evropi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.