Po tekmi Mariborčani z vso silo nad sodnika Juga: "Kako dolgo še?"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Matej Jug je v postal sovražnik številka ena v Mariboru.
Oglej si celoten članek

Mariborske evforije je konec. Potem ko so ujeli serijo dobrih rezultatov ter uspeli vrniti "izgubljenega sina" Josipa Iličića, je odlično vzdušje v slačilnici Vijol'čnih prekinil domači derbi s Koprom, na katerem so po številnih incidentih domači ostali praznih rok, saj je druga ekipa prvenstva sredi Ljudskega vrta slavila z 1:0.

Tekmo pa je bolj kot kakšna spektakularna igra zaznamoval incident iz drugega polčasa, ko je sodniška ekipa pod poveljstvom v Mariboru osovraženega Mateja Juga predčasno zapustila igrišče, saj naj bi domnevno nekoga ponovno zadel predmet, ki je priletel s tribun.

Mariborski navijači, ki imajo z Jugom še neporavnane račune s prejšnjih tekem, so namreč znoreli po dveh sodniških odločitvah, ki sta bili po mnenju gledalcev dosojeni v škodo Maribora.

Najprej je namreč Jug povsem upravičeno izključil mladega mariborskega vratarja Sama Pridgarja, ki je zaustavil Daria Kolobarića, ki bi sam stekel proti praznim vratom. Kasneje pa so se znova počutili ogoljufane, ko je Jug po neuspelem preigravanju gostujočega vratarja Adnana Golubovića v kazenskem prostoru namesto enajstmetrovke pravilno dosodil prekršek Marka Tolića nad vratarjem.

Na igrišče so s tribun prileteli številni predmeti, sodniki in koprski nogometaši pa so zapustili igrišče. Po skoraj polurni prekinitvi so se naposled vrnili, Koper pa je kronal številčno premoč z izjemnim zadetkom Žana Benedičiča, ki je s spektakularnim volejem premagal Ažbeta Juga in prinesel zmago Kopru.

Tu pa še ni bilo konec incidentov, saj če je imel Jug pri obeh prvh dveh spornih odločitvah povsem prav, pa je bil vsaj zadetek Benedičiča milo rečeno sporen. V globokem prepovedanem položaju se ja namreč nahajal koprski nogometaš Maj Mittendorfer, ki je pri zadetku zagotovo oviral pogled domačemu vratarju.

Foto: Instagram/Martin Milec NK Maribor : NK Koper

Po tekmi so tako besni mariborski navijači preko socialnih omrežij nemudoma delili sliko omenjene situacije, navijačem pa se je pridružil kar kapetan mariborske ekipe Martin Milec, ki je na svojem storyju ob fotografiji incidenta zapisal: "Treba še kaj dodati? Kako dolgo še? Sprašujem za prijatelja..." s čimer je ciljal na Jugove sodniške odločitve na tekmah Maribora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 14:52 9. Oktober 2022.

    Točno tako, kriterij bi moral biti za obe ekipi enak. Pri dobrem sodniku (kar pa Jug še zdaleč ni) se …

  • 14:31 9. Oktober 2022.

    Če je na tekmi sodnik Jug hotel imeti glavno vlogo je tako tudi sodil. Na žalost v škodo obeh ekip. …

  • 12:41 9. Oktober 2022.

    Dejstvo je, da kot navijač nikoli ne moreš objektivno in nepristransko ocenjevat delo sodnikov, saj po navadi vidiš in kritiziraš …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.