Po Nadalu se poslavlja še FedEx

Foto: Reuters Jo Wilfried Tsonga Foto: Reuters Jo Wilfried Tsonga Foto: Reuters Jo Wilfried Tsonga Foto: Reuters Jo Wilfried Tsonga Foto: Reuters Jo Wilfried Tsonga Foto: Reuters Roger Federer Foto: Reuters Roger Federer Foto: Reuters Novak Djoković Foto: Reuters Novak Djoković
Po Rafaelu Nadalu je mastersu v Montrealu v slovo pomahal tudi tretji nosilec in igralec sveta Roger Federer. Za Švicarja je bil v osmini finala usoden Jo-Wilfried Tsonga, ki je slavil z 2:1 v nizih. Še naprej pa tekmece kot za stavo premaguje Novak Đoković.
Oglej si celoten članek

Jo Wilfried Tsonga je po slavju v Wimbledonu nekoč daleč najboljšega tenisača na svetu ugnal še drugič zapored in se uvrstil v četrtfinale mastersa v Montrealu. Francoz je Rogerja Federerja ugnal s 7:6, 4:6 in 6:1.

Tsonga je prvi niz dobil po podaljšani igri, ki jo je dobil s 7:3. Švicarju se je v drugem nizu uspelo pobrati in izenačiti na 1:1, v zadnjem pa je igral le Francoz in ga dobil s 6:1 ter se zanesljivo uvrstil v nadaljevanje turnirja. "Res sem igral dobro," je po veliki zmagi samozavest kar vrela iz Tsonge. "Premagal me je v Wimbledonu, tako da ne vem, ali je njegova zmaga presenečenje. Igral je dobro," pa je FedEx na drugi strani pošteno priznal poraz.

Na mastersu v Montrealu se tako še naprej nadaljuje osip nekdanjih zmagovalcev. Po Andyju Murrayju in Rafaelu Nadalu (njegov krvnik Ivan Dodig je v osmini finala sicer gladko klonil proti Janku Tipsareviću) je izpadel še Federer. Od nekdanjih zmagovalcev na turnirju ostaja le številka ena Novak Đoković. Srb še naprej igra v izjemni formi in melje vse tekmece pred seboj. Tokrat je s 7:5 in 6:2 ugnal Hrvata Marina Čilića in vpisal že 50 zmago v letošnji sezoni ob le enem porazu, ki mu ga je v polfinalu OP Francije zadal Federer.

Slovo Šarapove

V Torontu je v osmini finala izpadla Rusinja Marija Šarapova. Za zaročenko slovenskega košarkarja Saše Vujačića je bila usodna Kazahstanka Galina Voskobojeva, 135. igralka sveta, ki je zmagala s 6:3 in 7:5. Kitajka Li Na, letošnja zmagovalka Roland Garrosa, je po obračunu z Avstralko Samantho Stosur igrišče zapustila sklonjene glave, njeno usodo je doživela tudi tretjepostavljena Vera Zvonarjova po dvoboju s Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

Montreal, osmina finala, ATP (2,43 mio USD):

Tomaš Berdych (Češ/7) : Ivo Karlović (Hrv) 6:3, 7:6
Novak Djoković (Srb/1) : Marin Čilić (Hrv) 7:5, 6:2
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/13) : Roger Federer (Švi/3) 7:6, 4:6, 6:1
Janko Tipsarević (Srb) : Ivan Dodig (Hrv) 6:1, 6:4
Nicolas Almagro (Špa/8) : Richard Gasquet (Fra/10) 7:6, 6:3
Mardy Fish (ZDA/6) : Ernests Gulbis (Lat) 4:6, 6:3, 6:4
Stanislas Wawrinka (Švi/14) : Kevin Anderson (JAR) 6:4, 4:6, 6:4
Gael Monfils (Fra/5) : Viktor Troicki (Srb/12) 3:6, 7:6, 7:6

Toronto, osmina finala, WTA (2,05 mio USD):

Samantha Stosur (Avs/10) : Li Na (Kit/6) 6:2, 6:4
Andrea Petković (Nem/11) : Petra Kvitova (Češ/7) 6:1, 6:2
Viktorija Azarenka (Blr/4) : Maria Martinez Sanchez (Špa) 6:1, 6:2
Roberta Vinci (Ita) : Ana Ivanović (Srb) 7:6, 6:2
Serena Williams (ZDA) : Ženg (Kit) 4:6, 6:3, 6:3
Lucie Šafarova (Češ) : Francesca Schiavone (Ita/8) 6:3, 6:3
Hard Galina Voskobojeva (Kaz) : Marija Šarapova (Rus/5) 6:3, 7:5
Agnieszka Radwańska (Pol/13) : Vera Zvonarjova (Rus/3) 6:4, 7:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.