Po kontroverzi z boksarkama zdaj v Parizu blesti še transspolna atletinja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Transspolna atletinja Petrillo se je uvrstila v polfinale paraolimpijskih iger v Parizu.
Oglej si celoten članek

Slabovidna Italijanka Valentina Petrillo je nastopila na paraolimpijskih igrah v Parizu in se je že uvrstila v polfinale v teku na 400 m v kategoriji T12.

Petdesetletna slabovidna Petrillo je spol spremenila leta 2019. Pred tem je kot poročen oče dveh otrok osvojila 11 državnih naslovov v moški kategoriji.

Na igrah v Parizu je na Stade de Franceu v teku na stadionski krog končala na drugem mestu, vendar je napredovala kot šesta najhitrejša s časom 58,35 sekunde.

Foto: Profimedia Valentina Petrillo

Sprva so poročali, da naj bi bila prva transspolna paraolimpijka. A je bila to že nizozemska atletinja Ingrid van Kranen, deveta v finalu meta diska na igrah v Riu de Janeiru leta 2016.

Zanimivo bo v prihodnjih dneh spremljati odzive na nastope Petrillove, glede na to, da se je komaj polegel prah po kontroverzi okoli olimpijskega nastopa dveh boksark z moškimi kromosomi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.