Po hudi kazni nov hud šok za slovenskega rokometaša

Foto: Profimedia Marko Bezjak se veseli boja s sosedi.
Marko Bezjak se veseli boja s sosedi.
Disciplinsko telo Evropske nogometne zveze (EHF) s sedežem na Dunaju je v zvezi s primerom slovenskega rokometnega igralca Marka Bezjaka odločilo, da v skladu z izrečenim suspenzom na Hrvaškem zaradi nešportnega vedenja Bezjak do prihodnjega aprila nima pravice nastopati v nobenem tekmovanju na klubski in reprezentančni ravni pod okriljem EHF.
Oglej si celoten članek

Hrvaška rokometna zveza je slovenskega igralca zaradi nešportnega vedenja na tekmi hrvaške lige aprila letos suspendirala za 12 mesecev.

Nekdanji kapetan slovenske rokometne reprezentance Marko Bejzak, ki mu je zaradi letošnjega incidenta na Hrvaškem grozil konec kariere, se je po incidentu odločil za menjavo sredine ter pri 38 letih našel nov klub. Novo priložnost so mu ponudili v nemškem prvenstvu, v dresu kluba Erlangen. Za katerega pa do izteka izrečenega suspenza ne bo mogel igrati.

V škripcih Slovencu po incidentu na Hrvaškem grozi celo konec kariere

Disciplinsko telo evropskega rokometa je namreč na prošnjo hrvaške zveze proučilo vprašanje veljavnosti sankcij ter pritrdilo hrvaški zvezi, da kazen za nešportno vedenje ni ozemeljsko omejena zgolj na prepoved tekmovanja v hrvaški ligi.

Rokometno razsodišče EHF je pregledalo relevantne dokumente in ugotovilo, da je izrečeni suspenz v skladu s splošnimi pravnimi načeli in pravilnikom evropske federacije.

Pri EHF so torej uradno priznali kazen, ki je bila izrečena Bezjaku, kar pomeni, da Bezjak do 9. aprila 2025 nima pravice nastopati v nobenem tekmovanju EHF, na klubski in reprezentančni ravni.

Odločitev EHF še ni pravnomočna, Bezjak lahko v sedmih dneh poda ugovor.

Odrinil delegata Brutalna kazen za odličnega slovenskega rokometaša

Slovenec, ki je leta 2023 z Magdeburgom osvojil ligo prvakov, je kot član hrvaškega prvoligaškega kluba Nexeja iz Našic povzročil hud incident.

Ta se je zgodil v začetku aprila na tekmi 5. kroga lige za prvaka, ko se je Bezjak v gneči ob zapisnikarski mizi z ramo zaletel v tedanjega delegata Anta Josića, ki je potreboval zdravniško pomoč. Po nadaljnjem prerivanju obeh ekip so tekmo prekinili.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.