Pittsburgh in Chicago bijeta bitko za vrh

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pittsburgh in Chicago nadaljujeta boj za prvo mesto v severnoameriški hokejski ligi NHL. Na vrhu ostaja Chicago, ki je po ponedeljkovem porazu s Kopitarjevim Los Angelesom tokrat ugnal Calgary z 2:0, Pittsburgh pa je za 13. zaporedno zmago odpravil Montreal z 1:0 in še naprej zaostaja za točko.
Oglej si celoten članek

Tekmo v Pittsburghu je sredi druge tretjine odločil Sidney Crosby s 15. golom v sezoni, skupaj pa je zbral že kar 54 strelskih točk. Chicagu sta zmago zagotovila Nick Leddy in Brent Seabrook, ki je končni izid postavil v 38. minuti. Chicago ima zdaj iz 32 tekem 53 točk, Pittsburgh, ki je odigral dve tekmi več, zaostaja za eno.

Foto: Reuters chicago blackhawks Na zahodu, kjer igrajo tudi Kopitarjevi Kralji, je pomembno zmago dosegel Edmonton, ki je po zaslugi Jordana Eberleja, ta je dosegel uvodna gola za zmago s 3:0 na gostovanju pri St. Louisu, saj je ostal v boju za končnico. Na 10. mestu za osmim mestom zaostaja za tri točke.

Anže Kopitar je bil danes prost. V krajšem premoru je aktualne prvake lige NHL, pa tudi prvake poklicne nogometne lige MLS - Los Angeles Galaxy, v torek v Beli hiši sprejel ameriški predsednik Barack Obama.

Kopitar je sprejem obeležil tudi s fotografijo na enem od socialnih omrežij. A premor bo za hokejiste Los Angelesa kratek. Po še enem prostem dnevu jih v četrtek čaka pomembno gostovanje pri neposrednem tekmecu za končnico St. Louisu.

Ostali torkovi izidi: Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 3:2, Washington Capitals - New York Islanders 2:3, Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 1:4, Philadelphia Flyers - New York Rangers 2:5, Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 2:1 ter po kazenskih strelih Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 1:0.

Liga NHL, rezultati:

Toronto Maple Leafs : Florida Panthers 3:2
Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 1:0
Washington Capitals : New York Islanders 2:3
Carolina Hurricanes : Winnipeg Jets 1:4
Philadelphia Flyers : New York Rangers 2:5
Tampa Bay Lightning : Buffalo Sabres 2:1
St. Louis Blues : Edmonton Oilers 0:3
Chicago Blackhawks : Calgary Flames 2:0
Vancouver Canucks : Columbus Blue Jackets 1:0*

* - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.