Pidcock po predrti pnevmatiki in pravi drami do olimpijskega zlata! (video)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tom Pidcock je po napetem zaključku ubranil olimpijsko zlato.
Oglej si celoten članek

Britanec Tom Pidcock je danes ubranil zlato medaljo v olimpijskem krosu gorskega kolesarstva po dramatičnem zaključku, v katerem je v zadnjih metrih dirke premagal francoskega tekmeca Victorja Koretzkyja. Bron je osvojil Južnoafričan Alan Hatherly.

Pidcock in Koretzky sta se v zadnjem krogu nekajkrat izmenjala v vodstvu, a 24-letni Britanec je na koncu ugnal tekmeca s spretno potezo tik pred koncem, ko se mu je uspelo prebiti na notranjo stran ovinka ter tako prehiteti Francoza, ki se je komaj izognil trku ter izgubil stik z zvezdnikom tako gorskega, kot cestnega kolesarstva.

Na koncu se je po zaostanku devetih sekund Koretzky moral sprijazniti s srebrno medaljo. Dve sekundi za Koretzkyjem je ciljno črto prečkal še Hatherly, ki je tako uspel afriški celini priboriti prvo olimpijsko odličje v kolesarstvu po 68 letih.

Pidcockova zmaga je še toliko slajša, saj je aktualni svetovni prvak v gorskem kolesarstvu letos moral zapustiti dirko po Franciji zaradi koronavirusne okužbe. Tekom današnje dirke pa mu je težave povzročala prebita prednja guma, ko je moral na menjavo ter s tem izgubil kakšne pol minute in stik z vodilnim, a ga to ni ustavilo na poti do zlata. Koretzkyja, ki je nato vodil skoraj celotno preizkušnjo, je ujel pred zadnjim krogom, v katerem sta nato obračunala za zmago.

Foto: Profimedia Tom Pidcock

 

* Gorsko kolesarstvo, olimpijski kros, moški:
ZLATO:  Tom Pidcock (Velika Britanija)
SREBRO: Victor Koretzky (Francija)
BRON:   Alan Hatherly (Južna Afrika)

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.