Philippoussis razmišlja o slovesu

Foto: Žurnal24 Mark Philippoussis je nastopil v dveh finalih turnirjev za Grand slam.
Avstralski teniški igralec Mark Philippoussis se je odpovedal nastopu na prihajajočem Odprtem prvenstvu Avstralije. Razlog je ponavljajoča poškodba desnega kolena.
Oglej si celoten članek
 

Mark Philippoussis

195 centimetrov visoki in 102 kilograma težki Mark, ki trenutno živi v Las Vegasu, denar služi tudi kot maneken. Spomladi leta 2007 pa se je pojavil v ameriškem resničnostnem šovu Age of love, kjer je izbiral dekle svojih sanj.

Mark Philippoussis je za nastop na OP Avstralije dobil posebno povabilo organizatorjev t. i. Wild card, vendar ga je zavrnil. Razlog je neizbežna operacija desnega kolena, ki mu povzroča težave že dlje časa. S teniških igrišč naj bi bil odsoten vsaj dva meseca, obstaja pa tudi možnost, da bo opustil aktivno teniško kariero.

„V tem trenutku ne razmišljam o vrnitvi. Razmišljam le o času, ki ga bom preživel s svojo družino in o tem, kam me bo peljalo življenje,“ je povedal 31-letni Avstralec. Dodal je še, da tudi v primeru uspešne operacije, njegova vrnitev na igrišča ni gotova: „Gre bolj za psihično kot fizično bitko, ko se vračaš po poškodbi.“


Mark Philippoussis © Action Images

 
Mark Philippoussis je v konkurenci profesionalcev prvič nastopil leta 1994 in bil najvišje na ATP lestvici uvrščen aprila 1999, ko je zasedal osmo mesto. V karieri je igral v dveh finalih za Grand slam, vendar je obakrat izgubil. Na Odprtem prvenstvu ZDA leta 1998 je izgubil proti rojaku Patricku Rafterju , pet let kasneje pa je bil v Wimbledonu v treh nizih boljši Švicar Roger Federer . V Wimbledonu se je Philippoussis v avstralsko teniško zgodovino zapisal kot najuspešnejši izvajalec asov na enem dvoboju, saj je proti Andreju Agassiju dosegel kar 46 asov, kar je le tri manj od rekorda vseh ATP turnirjev, ki ga ima v lasti Nizozemski tenisač s češkimi koreninami Richard Kajiček . Avstralec je v karieri zmagal na enajstih ATP turnirjih in z igranjem zaslužil več kot 7 milijonov dolarjev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.