Petra: "Kot bi vozila reli"

Foto: Žurnal24
Najboljša slovenska smučarska tekačica Petra Majdič je na uvodni tekmi svetovnega pokala v Beitostoelenu na Norveškem zasedla 19. mesto. Zmagala je Norvežanka Marit Bjoergen.
Oglej si celoten članek
Moška preizkušnja Hafsaasu
Norvežan Ronny Andre Hafsaas (34:42,1) je zmagovalec prve moške preizkušnje te sezone svetovnega pokala v smučarskem teku v Beitostoelnu. Drugo mesto je na 15 kilometrov v prosti tehniki dosegel Francoz Vincent Vittoz (+0,2), tretji pa je bil Finec Matti Heikkinen (+6,6). Edini slovenski predstavnik Domen Potočnik je zasedel 86. mesto (+2:53,9).

Petra Majdič je po ne preveč posrečenem začetku sezone v Beitostoelenu in 19. mestu tekmo pospremila takole: "Gotovo ne morem biti zadovoljna. Tolažim se s tem, da tudi v prejšnjih sezonah nisem blestela na prvih tekmah. Na progi sem se počutila tako, kot da bi vozila reli. Imela sem velike težave, ni bilo oprijema in stabilnosti. Ne glede na mojo izboljšano tehniko se na progi nisem znašla. Hitar proga, nevarni spusti, ledene plošče na vzponih – s tem sem imela nekaj več težav kot katera druga."


Najboljša slovenska smučarska tekačica je že v intervjuju za zurnal24.si dober teden pred začetkom svetovnega pokala dejala, da na prvih tekmah ne pričakuje najboljših rezultatov. Na prvi tekmi na 10-kilometrski preizkušnji v prosti tehniki v Beitosolenu je Petra zasedla 19. mesto in tako uresničila napovedi. Premočno je zmagala Norvežanka Marit Bjoergen. Norvežanka je bila favoritka že pred začetkom, saj je bil v odlični formi že pred začetkom sezone. Na drugem mestu je z zaostankom skoraj pol minute (29,7) končala Švedinja Charlotte Kalla, tretja pa je bila rojakinja slednje Anna Haag (+37,2). Skandinavke so na začetku sezone očitno v zelo dobri formi, saj so zasedle prvih šest mest. Majdičeva je večino teka tekla okoli 13., 14. mesta. Največ pa je izgubila v zadnji petini proge, saj je v pičlih dveh kilometrih svoj zaostanek skoraj podvojila.

Ob Majdičevi sta na uvod nastopili še dve Slovenki. Vesna Fabjan je končala na 36. mestu in je tako le za malo zgrešila točke svetovnega pokala. Francozinja Celia Bourgeois je bila na 30. mestu le slabih deset sekund hitrejša od Fabjanove. Tretja predstavnica Slovenije, Barbara Jezeršek, pa je tekmo končala na 73. mestu. Za zmagovalko je zaostala več kot tri minute.

Petra Majdič je v Beitostoelenu nastopila že na FIS tekmah, kjer je na 10 kilometrski preizkušnji zasedla 5. mesto. Na sprintu v klasični tehniki pa je Majdičeva brez večjih težav zmagala.

Beitostoeln, 10 km, prosto (Ž):

1. Marit Bjoergen (NOR) 24:48,3
2. Charlotte Kalla (ŠVE) +  29,7
3. Anna Haag (ŠVE) + 37,2
4. Kristin Stoermer Steira (NOR) + 51,5
5. Vibeke Skofterud (NOR) + 57,3
...
19. Petra Majdič (SLO) + 2:02,8
36. Vesna Fabjan (SLO) + 2:23,1
73. Barbara Jezeršek (SLO) + 3:24,9

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.