Peter Prevc znova najboljši med Slovenci

Foto: Epa peter prevc
Peter Prevc in Timi Zajc v prvi deseterici.
Oglej si celoten članek

Avstrijski smučarski skakalec Stefan Kraft (277,6 točke), drugouvrščeni po prvi seriji, je zmagovalec druge tekme svetovnega pokala v Nižnjem Tagilu. Na skupno četrti posamični tekmi sezone je bil v težkih vetrovnih razmerah drugi Švicar Killian Peier (254,6). V finalu so nastopili trije Slovenci; najboljši je bil Peter Prevc (238,6) na osmem mestu.

Prvič to zimo se je na stopničke povzpel kralj lanske sezone, Japonec Ryoyu Kobayashi (252,3 točke), ki je premočno vodil po prvi seriji, kljub slabemu skoku v finalu pa je njegova prednost zadostovala za tretje mesto.

Med finaliste sta se od Slovencev prebila le še Timi Zajc (229,1), ki je z 21. mesta po prvi seriji napredoval na končno deseto, ter Anže Lanišek (183,6), ki je s 30. napredoval na 28. mesto.

Zunaj najboljše trideseterice sta ostala Domen Prevc na 40. in Tilen Bartol na 43. mestu, medtem ko sta se že v kvalifikacijah od nadaljnjih nastopov pod Uralom poslovila Anže Semenič in Rok Justin.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.