Petarda v mreži Tampe

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na soboto na sporedu sedem tekem, dve sta se končali po kazenskih strelih.
Oglej si celoten članek

New Jersey Devils so morali z 1:2 priznati premoč Chicago Blackhawks, Anaheim Ducks pa so proti Vancouver Canucks klonili s 4:5.

V ostalih tekmah so Philadelphia Flyers z 0:1 klonili proti Montreal Canadiens, Tampa Bay Lightning so proti New York Rangers izgubili z 0:5, Minnesota Wild so proti San Jose Sharks klonili z 2:3, Colorado Avalanche pa so morali proti Calgary Flames priznati premoč z 1:2. Edino zmago pred domačimi gledalci so vknjižili igralci Dallas Stars, ki so bili s 6:3 boljši od Edmonton Oilers.

Philadelphia je z 0:1 doma izgubila proti Montrealu. Jaroslav Halak je ubranil 35 strelov, Tomaš Plekanec pa je dosegel edini gol. Montreal se je s to zmago od Philadelphie in Bostona oddaljil za dve točki v vzhodni konferenci, kjer je trenutno šesti in ima nastop v končnici že skoraj na dlani. Philadelphia je na drugi strani izgubila na drugi tekmi zapored, v zadnjih osmih odigranih srečanjih je le enkrat okusila slast zmage.

Visok poraz so si privoščili hokejisti Tampe, ki so doma z 0:5 klonili proti New York Rangers. Brandon Prust je začel s poplavo zadetkov, že v prvi tretjini so gostje zadeli kar štirikrat. Henrik Lundqvist je ustavil 29 strelov in četrtič v sezoni ostal nepremagan. Poleg Prusta so zadeli še Marc Staal, Vinny Prospal, Brandon Dubinsky in Aaron Voros.

Anaheim je moral po kazenskih strelih s 4:5 priznati premoč Vancouvru. S hat-trickom se je izkazal Michael Grabner, Vancouver pa si je s to zmago že priboril nastop v končnici. Andrew Raycroft je v vratih zamenjal Roberta Luonga in ubranil 30 strelov. Za Račke sta po dva gola dosegla Teemu Selanne in Saku Koivu.

 

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : Chicago Blackhawks 1:2*


Anaheim Ducks : Vancouver Canucks 4:5*


Philadelphia Flyers : Montreal Canadiens 0:1


Tampa Bay Lightning : New York Rangers 0:5


Minnesota Wild : San Jose Sharks 2:3


Dallas Stars : Edmonton Oilers 6:3


Colorado Avalanche : Calgary Flames 1:2

 

*po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.