Petarda Juventusa v Torinu

Foto: Žurnal24 Stara dama je v Torinu osramotila nebogljeni Palermo.
Nogometaši Juventusa so pred domačimi gledalci v 13. kolu italijanskega prvenstva Palermu nasuli kar pet zadetkov, Milan pa je štiri minute pred koncem tekme v Cagliariju rešil Andrea Pirlo.
Oglej si celoten članek
 

Italija, Serie A, 13. kolo

Genoa : Roma 0:1
Inter : Atalanta 2:1
Cagliari : Milan 1:2
Empoli : Torino 0:0
Lazio : Parma 1:0
Livorno : Sampdoria  3:1
Napoli : Catania 2:0
Reggina : Fiorentina 0:0
Udinese : Siena 2:0
Juventus : Palermo 5:0

Največ pozornosti italijanske športne javnosti je v tem kolu požel Brazilec Ronaldo , ki je prvič v sezoni zaigral za Milan po šestmesečnem premoru zaradi poškodbe noge. Na gostovanju pri Cagliariju so evropski prvaki slavili z 2:1. Gostitelji z otoka so povedli že v 4. minuti, ko je po podaji s kota zabil Robert Acquafresca. Rosoneri so se pobrali šele tik pred odmorom, ko je Paolo Bianco v kazenskem prostoru vlekel za dres povratnika Ronalda in sodnik je pokazal na enajstmetrovko, ki pa je Kaka ni izkoristil, saj je Marco Fortin »prebral« njegovo namero ob strelu na vrata. V nadaljevanju so varovanci Carla Ancelottija le strnili vrste in prišli do izenačenja v 61. minuti, ko je po podaji Seginha zadel Alberto Gilardino. Za tri točke gostov je v 86. minuti s klasičnim strelom s prostega strela poskrbel Andrea Pirlo. Milan je na lestvici s 17 točkami na devetem mestu.

Ronaldo se je vrnil po šestih mesecih. © Action Images

 


Italijanski prvaki – nogometaši Interja (28 točk) - so srečanje na San Siru začeli izjemno, saj je po podaji Julia Cruza že v 10. minuti zadel David Suazo , ki je izkoristil prostor v obrambi nogometašev iz Bergama in premagal Ferdinanda Cappola. Igra se je nato umirila vse do 30. minute, ko je za nov naval navdušenja na tribunah poskrbel Cruz. Gostje so do znižanja izida prišli v 39. minuti, ko je Sergio Floccari spektakularno zadel s 25 metrov. V nadaljevanju je Atalanta jalovo napadala, a do pravih priložnosti za izenačujoči gol ni prišla. Pri Interju je bil še naprej najbolj aktiven Cruz, omeniti pa velja tudi vrnitev Marca Materazzija na nogometne zelenice.

 David Suazo © Action Images

 
Na drugem sobotnem srečanju je Roma (25 točk) z zadetkom Cristiana Pannucija v 90. minuti na gostovanju v Genoi prišla do pomembnih točk pri boju za vrh prvenstvene razpredelnice. Italijanski reprezentančni branilec je zadel po podaji Davida Pizarra s prostega strela. Zadetek pa je bil zelo podoben tistemu, ki ga je nekdanji igralec Genoe Panucci dosegel preteklo soboto na srečanju kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2008 med Škotsko in Italijo (1:2), ko je prav tako zadel v 90. minuti.

Enako število točk kot Roma imata tudi drugi Juventus in četrti Udinese . Ekipa iz Vidma, pri kateri je Samir Handanovič še enkrat več uspešno branil, je do sedme zmage v sezoni prišla potem, ko sta bila natančna Fabio Quagliarella in Antonio Di Natale. Sarma je bil na preizkušnji predvsem v drugem polčasu, ko je njegovo moštvo igralo le z desetimi nogometaši. Stara dama je tokrat pred domačimi gledalci popolnoma nadigrala Palermo in slavila kar s 5:0. Znova je zadel najboljši strelec v Serie A David Trezeguet , ki je skupaj v prvenstvu zabil že 11 zadetkov. Strelski primat na srečanju pa je imel Alessandro del Piero , ki je gostujočo obrambo ukanil kar dvakrat.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.