Pet golov na poslastici kroga Prve lige, Radomlje šokirale prvake

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nogometaši Kopra so v 13. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo s 3:2 (2:1). Nogometaši Kalcer Radomelj pa so šokirali Celjane s 4:2 (0:1). Olimpija gladko do zmage.
Oglej si celoten članek

Čeprav strelski obeti za obračun med Koprom in Bravom niso bili najboljši, saj je na prejšnjih treh medsebojnih tekmah padel zgolj en zadetek, sta ekipi tokrat kar redno skrbeli za zadovoljstvo nogometnih navdušencev. Na tekmi, ki se je zaradi prometa in težav z opremo začela pol ure pozneje od načrtovanega termina, so se na koncu veselili domači izbranci Oliverja Bogatinova, ki so ostali v stiku z vrhom, izbranci Aleša Arnola pa so še tretjič zapovrstjo izgubili in so peti.

Ljubljančani so nekoliko odločneje začeli tekmo, a je pri obetavnejših akcijah zmanjkala prava zadnja podaja. V 23. minuti pa so povedli Primorci. Po podaji Marka Pabaija z desne strani je približno na desetih metrih Deni Jurić atraktivno streljal s "škarjicami", zadel prečko, od te pa se je žoga odbila v gostujočega vratarja Matijo Orbanića in v mrežo.

Le sedem minut pozneje je v domačem dresu zablestel Omar El Manssouri, ki je z leve strani prodrl v kazenski prostor, vrgel iz igre nekaj Bravovih branilcev in malce z leve iz bližine z diagonalnim strelom poskrbel za 2:0. Po golu je Koper nadzoroval dogajanje na zelenici in Šiškarjem ni dovolil nevarne akcije.

A le do zadnjih sekund prvega polčasa. Takrat je Mark Španring podal z desne strani, Milan Tučić je najprej streljal z glavo in zadel prečko, odbito žogo pa je nato Bravov napadalec poslal v mrežo za 1:2.

V 52. minuti je imel Nemanja Jakšić lepo priložnost za izenačenje, ko je sprožil z devetih metov, a mu je eden koprskih branilcev blokiral strel, tako da je iztržil le kot. Beno Selan je v 60. od daleč meril previsoko, dve minuti zatem pa je Tučić prišel v ugoden položaj, a je tudi on zgrešil iz bližine.

V 73. minuti pa so Koprčani spet zadeli. Pabai je podal z desne strani, Tomi Jurić pa je na drugi vratnici žogo pospravil v mrežo za 3:1. Le malce zatem pa so se Šiškarji vrnili v igro, po podaji Mateja Poplatnika z leve strani je zadel Španring. V 86. minuti je slednji podal do Tučića, a je ta za malenkost zgrešil, v 89. minuti pa je zadetek na golovi črti Tučiću preprečil Maj Mittendorfer.

Koper bo v 14. krogu v nedeljo gostoval pri Nafti, Bravo pa bo gostil Muro.

Kalcer Radomlje - Celje 4:2 (0:1) 

Nogometaši Kalcer Radomelj so v 13. krogu Prve lige Telemach premagali Celje s 4:2 (0:1). 

Izbranci Alberta Riere so po izvrstni evropski predstavi proti Istanbulu Basaksehirju v Domžalah pokazali drugačen obraz. Čeprav so dvakrat vodili, so na koncu zmagali Radomljani in izenačili rekord kluba s četrto zaporedno prvoligaško zmago. Z njo so se prebili na sedmo mesto, Celje je četrto z enakim točkovnim izkupičkom, kot ga ima tretjeuvrščeni Koper.

Čeprav so Celjani pogrešali kar nekaj igralcev s poškodbami in drugimi zdravstvenimi težavami ter kaznovanega Davida Zeca, so povedli že v osmi minuti. Matija Kavčič je podal z leve strani na drugo vratnico, tam pa je iz prve učinkovito zaključil Mario Kvesić.

Celjani so imeli nato igro pod nadzorom, vendar so v 23. minuti imeli Radomljani izvrstno priložnost za izenačenje, ko je z enajstih metrov streljal Stjepan Davidović, izkazal pa se je Matjaž Rozman.

V 35. in 36. minuti so bili Celjani še dvakrat nevarni, med drugim je žoga po poskusu Tamarja Svetlina oplazila zadnji del prečke, v 41. minuti pa je še lepšo priložnost zapravil Armandas Kučys, ko mu žoge ni uspelo spraviti mimo Emila Velića.

Riera je na začetku drugega polčasa še okrepil napadalno usmerjeni del ekipe, a se to ni izšlo po željah, saj so Radomlje v 53. minuti izid izenačile. Po podaji Roka Štormana z leve strani se je Davidović dobro otresel Kavčiča in z natančnim strelom malce z leve strani kazenskega prostora zadel za 1:1.

V 56. minuti je imel na drugi strani Ivan Brnić dovolj prostora za strel, vendar je žogo le za malo poslal mimo vrat, neuspešen pa je bil tudi z volejem v 60. minuti. Zato pa je bil natančnejši Svit Sešlar, ko je s 15 metrov žogo poslal pod prečko za novo celjsko vodstvo.

Trojna menjava Darjana Slavica pa se je hitro, po dveh minutah, obrestovala, rezervist Aleksandar Vučenović je namreč v 73. minuti podal z desne, še eden tistih, ki je čakal na priložnost na klopi, Niko Gajzler, pa je zadel z nizkim strelom z roba kazenskega prostora za 2:2. V 81. minuti pa je Vučenović poskrbel še za 3:2, ko je z natančnim strelom zadel s 25 metrov.

V 89. minuti je Velić dobro posredoval po strelu Aljoše Matka, zadnji žebelj v celjsko krsto pa je dokončno zabil še en radomeljski rezervist Sandro Zukić, ki je unovčil Gajzlerjevo podajo z leve strani.

Radomlje bodo v 14. krogu v soboto gostovale pri Mariboru, Celje pa bo dan pozneje gostilo Olimpijo.

Olimpija do gladke zmage 

Nogometaši Olimpije so v 13. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:0 (1:0). Ljubljanska zasedba je bila po 12 krogih vodilna ekipa, domžalska pa zadnja. Če je slednja avgusta v Domžalah še igrala 0:0 proti zeleno-belim, pa je tokrat pokazala precej premalo, da bi lahko ogrozila favorizirane Ljubljančane.

Ti so tako uspešen teden, v katerem so dosegli tudi prvo zmago v konferenčni ligi, sklenili še z osmo zmago v domači ligi, v kateri imajo tri točke prednosti pred Mariborom. Domžale po četrtem porazu na zadnjih petih tekmah ostajajo zgolj pri petih točkah.

Domači strateg Victor Sanchez je tekmo, ki se je začela z minuto molka v spomin na preminulega nekdanjega igralca Olimpije Andreja Želka, začel z dodobra spremenjeno zasedbo, a je ta vseeno že po petih minutah prišla do lepe priložnosti, ko je z glavo streljal Marko Ristić, Ajdin Mulalić pa je žogo ujel.

So pa zeleno-beli povedli v deseti minuti, ko je Mulalić po podaji z leve strani žogo odbil točno na nogo Raulu Floruczu, ki je tako iz bližine dosegel četrti gol sezone. V 18. je bila Olimpija blizu novemu zadetku, vendar je Mulalić odlično reagiral po strelu Marka Bresta z glavo.

Pozneje sta bila s streloma neuspešna še Peter Agba in Florucz, nato še enkrat Brest, v 42. minuti je imel domžalski vratar veliko dela po novem Floruczovem poskusu, medtem ko gosti niso sprožili niti enega strela.

V uvodu drugega dela se je nadaljevala zgodba iz prvega dela, Olimpija je imela pobudo, med drugim je v 51. minuti Florucz zadel prečko, v 52. je tudi dosegel nov gol, ko se je za las izognil prepovedanemu položaju in matiral Mulalića za več kot zasluženih 2:0 in svoj peti gol sezone.

Šele v 61. minuti so gosti sprožili svoj prvi strel na tekmi, Matevž Vidovšek pa ni imel veliko dela po poskusu Nermina Hodžića. A tudi to ni spremenilo dogajanja, Domžale še naprej praktično niso pritiskale na Olimpijine igralce, ki so tako imeli obilico časa za držanje žoge.

Za nameček so v 81. minuti domači še povečali prednost, po podaji Charlesa Thalissona z desne strani je lastno mrežo zadel Abraham Nwankwo.

Olimpija bo v 14. krogu v nedeljo gostovala v Celju, Domžale pa bodo dan prej gostile Primorje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.