Perić in Koražija proti Pajoviču in Rutenki

Foto: Žurnal24 Aleš Pajovič bo znova okusil slast igranja v Bundesligi. (Foto: Saša Despot)
Na evropskem rokometnem superpokalu, kjer nastopajo Ciudad Real, Kiel, Nordhorn in MKB Veszprem, sta znana oba finalista: Veszprem in Ciudad Real. Slovenec bo vsekakor zmagal.
Oglej si celoten članek
 

Superpokal, polfinale

MKB Veszprem : Nordhorn 39:30
C. Real
: Kiel 31:24

Na evropskem superpokalu v madžarskem Veszpremu so se zbrali zmagovalec Lige prvakov Ciudad Real , zmagovalec pokala EHF Nordhorn , zmagovalec pokala pokalnih zmagovalcev MKB Veszprem in povabljeno moštvo Kiela . V prvem polfinalnem obračunu sta se spopadli nemška in madžarska ekipa.

Dejan Perić je izkoristil prednost domačega igrišča. © SPS

 
Uspešnejši so bili domačini, tudi z našima (dobrima) znancema Dejanom Perićem in Davidom Koražijo , nekdanjim igralcem Celja, Ormoža in Gold Cluba. Prvi je dobro branil, drugi pa zabil šest zadetkov za visoko zmago Madžarov, bilo je 39:30. Veszprem je povedel za tri zadetke na krilih Perića in Carlosa Pereza v 23. minuti, na odmor pa so domači s pomočjo nekaj protinapadov odšli s prednostjo šestih zadetkov. Tudi v drugem delu so domači navduševali svoje navijače s hitro igro ter vodili že za deset zadetkov.

 Drugega finalista je dal obračun med Ciudad Realom in Kielom, ki so ga dobili Španci z 31:24. Ciudad Real je prevladoval praktično vso tekmo in se popolnoma zasluženo uvrstil v nedeljski finale. Od obeh slovenskih reprezentantov je bil učinkovitejši Vid Kavtičnik s štirimi goli, Aleš Pajovič je zadel trikrat, Sergej Rutenka pa je imel po tekmi ob svojem imenu zapisano številko sedem. Uroša Zormana ni bilo v španski ekipi. Boj za superpokal se bo nadaljeval v nedeljo. Ob 13h se bosta za tretje mesto pomerila Nordhorn in Kiel, ob 15h pa bo na sporedu finale med Veszpremom in Ciudad Realom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.