Pep: Plavamo v denarju, zapravili bomo milijardo

Foto: Epa Pep Guardiola
Pep Guardiola o dominaciji Manchester Cityja.
Oglej si celoten članek

Manchester City je pod taktirko Pepa Guardiole suvereno slavil v Premier League, angleško prvenstvo je bilo tako že nekaj krogov pred koncem v rokah sinjemodrih iz Manchestra. Ti so prvi klub v zgodovini tekmovanja, ki je na 35 tekmah zabil 100 zadetkov ali več, v zadnjem kolu pa lahko meščani presežejo tudi mejo stotih osvojenih točk. V naslednjih treh kolih za ta dosežek potrebujejo še sedem točk - dve zmagi in remi. Z uspehom s 4:1 proti West Hamu je City minuli konec tedna sicer izenačil tudi število zmag v eni sezoni.

Mnogi menijo, da takšne dominicaje manchester Cityja ne bi bilo brez denarja, ki ga klubu namenjajo arabski lastniki. Na to temo se je sarkastično odzval tudi katalonski trener. "Ne skrbite, mi plavamo v denarju. Zapravili bomo veliko, zapravili bomo zelo veliko denarja v naslednji sezoni," je na novinarski konferenci dejal Guardiola in dodal: "Morda milijardo funtov. Ali pa kaj podobnega. Ne skrbite!"

Zaključil je nekoliko resneje: "Potrebujemo nekaj, da malo pretresemo ekipo. Morda en, morda dva igralca, mislim pa, da kaj več za naslednjo sezono ne potrebujemo."

City je sicer v tej sezoni za nakupe članov prve ekipe zapravil 204,4 milijona funtov (232,6 milijona evrov), prišli so vezist Bernardo Silva (43 milijonov funtov), vratar Ederson (34,9) ter branilci Kyle Walker (45), Danilo (26,5), Benjamin Mendy (49,3) in Aymeric Laporte (57). Nekaj denarja je šlo tudi za nadarjene igralce, ki še niso dobili priložnosti med zvezdniki, za 19-letnega Brazilca Douglasa Luiza so odšteli 10,2 milijona funtov, skupno pa je bilo na perspektivne mladeniče porabljenih 18,75 milijonov (21,3 milijona evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.