Parkirišče, vredno 500 milijonov evrov

Foto: EPA
Foto: EPA
Najdražji nogometni stadion svetovnega prvenstva v Braziliji danes služi kot parkirišče avtobusov.
Oglej si celoten članek

Estadio Mane Garrincha v glavnem mestu Brazilije po koncu svetovnega prvenstva ne opravlja svoje primarne naloge, temveč se je prelevil v najdražje parkirišče na svetu.

Organizatorji SP so za izgradnjo stadiona porabili skoraj 500 milijonov evrov, s čimer je Mane Garrincha postal najdražji objekt mundiala 2014 in drugi najdražji stadion v zgodovini, za londonskim Wembleyjem.

Stadion, ki sprejme 72.000 obiskovalcev, je lani gostil tekmo za tretje mesto med Nizozemsko in Brazilijo, od takrat pa njegove kapacitete še zdaleč niso bile izkoriščene.

Foto: Twitter avtobus parkirišče
Brazilska prestolnica nima nogometnega velikana, lokalni klubi pa na tekme ne privabijo več kot nekaj tisoč gledalcev, zato bi igranje na tem stadionu zaradi stroškov vzdrževanja pomenilo velike izgube. V letu 2015 sta bili na njem odigrani le dve prijateljski tekmi, objekt pa se je v iskanju dodatnega zaslužka spremenil v center za vzdrževanje avtobusov.

Nepremišljeno ravnanje z denarjem države, kjer je ogromno revščine, je že pred začetkom prvenstva sprožilo številne demonstracije. Brazilija bo po lanskem SP prihodnje leto organizirala še olimpijske igre v Riu de Janeiru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.