Padli olimpijski prvak napovedal boj

Foto: Epa aleksander legkov
Ruski dopinški grešnik vztraja, da je nedolžen.
Oglej si celoten članek

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je ruskemu tekaču na smučeh Aleksandru Legkovu odvzelo zlat in srebrno medaljo iz Sočija (2014) in mu izrekel doživljenjsko prepoved nastopanja na olimpijskih igrah. Doživljenjska prepoved je doletela tudi Jevgenija Belova, ki na domačih olimpijskih igrah ni osvojil kolajne.

Doping Olimpijskemu prvaku vzeli naslov

Foto: Epa aleksander legkov Legkov je v Sočiju osvojil posamično zlato na 50 km in štafetno srebro na 4x10 km. Zaradi njegovega dopinškega greha je bila diskvalificrana celotna ruska štafeta. Ruski športnik je nekaj dni kasneje prvič javno spregovoril o, kot trdi, napačni in krivični odločitvi.

"Moje kolajne so čiste. Boril se bom. V zadnji letih sem uspešno opravil 150 testov. Ne samo v Moskvi ali Sočiju, ampak v Kölnu, Lozani, Dresdnu. Vsi moramo slediti izrečenim sankcijam, vendar nihče ni prepričan, če so poštene ali morda služijo kateremu drugemu interesu. Vsak športnik se lahko znajde v tem položaju," je opozoril Legkov.

Ste za? Zanimiva ideja za kaznovanje "umazanih" športnikov

Mok ni izdal specifičnih informacij o dopinškem prekršku, ki bremeni ruska športnika, poudaril pa je, da so njuni olimpijski dosežki neveljavni. Mok ponovno testira vse vzorce ruskih športnikov z olimpijskih iger v Sočiju (2014), potem ko je Grigorij Rodčenkov, nekdanji prvi mož protidopinškega laboratorija v Moskvi, opozoril na prevaro s sistematičnim prikrivanjem pozitivnih rezultatov ruskih športnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.