Padel poljski športni as, ki je prostovoljno branil Ukrajino

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V Ukrajini je v vojni svoje življenje izgubil tudi poljski MMA borec, ki se je kot prostovoljec zoperstavil ruski vojski.
Oglej si celoten članek

Poljska MMA federacija je objavila, da je preminil njihov borec Tomasz Walentek. Po poljskih poročilih naj bi umrl kot prostovoljec, ki je branil Ukrajino pred ruskimi okupatorji. Preminil naj bi med enim izmed topovskih obstreljevanj v regiji Donbas.

Walentek je bil amaterki borec, ki pa se je v svoji karieri lahko pohvalil z enim zelo odmevnim uspehom, saj je leta 2021 osvojil prestižen turnir v Gliwicah.

A po napadu Rusije na Ukrajino je prekinil svojo športno kariero ter se odpravil na bojišče kot del Mednarodne ukrajinske obrambne legije, sestavljene iz samih tujih vojakov.

"Z veliko žalostjo smo izvedeli za Tomkovo smrt. Kot poljski prostovoljec se je boril znotraj Mednarodne ukrajinske obrambne legije ter tam tudi umrl," je žalostno novico objavila Poljska MMA federacija.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 47

  • 06:10 28. Julij 2022.

    Oportunist in vojni dobičkar.

  • 20:59 27. Julij 2022.

    Ni se zoperstavil Ruski vojski, postavil se je ob bok nacizmu in korumpirancu, ki vodi najbolj korumpirano državo v tem …

  • 20:57 27. Julij 2022.

    Ukrajini se je prodajal za 200€ mesečno, kot poceni ukrajinska prostitutka, zdaj pa je končno pokasiral pravično kazen, hehehe! Vsaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.