Hud padec bivšega svetovnega prvaka, spet v zraku helikopter

Foto: PrtSc Padec Innerhoferja v Bormiu.
Foto: PrtSc Padec Innerhoferja v Bormiu.
Na superveleslalomu v Bormiu je prišlo do hujše poškodbe enega od smučarjev.
Oglej si celoten članek

Alpski smučarji so se na progi Stelvio merili za zadnje točke v letu 2023, po četrtkovem smuku je bil na sporedu superveleslalom.

Najbolje je z njim opravil Švicar Marco Odermatt, ki si je nabral skoraj sekundo prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

S številko 30 je startal Italijan Christof Innerhofer, svetovni prvak v superveleslalomu iz leta 2011, ko je bilo svetovno prvenstvo v Garmisch-Partenkirchnu. Takrat je bil v življenjski formi, saj je osvojil še srebro v kombinaciji in bron v smuku.

Innerhoferju je šlo tokrat na Stelviu solidno, v srednjem delu je imel 16. vmesni čas. Nato pa mu je v levem zavoju zdrsnilo in trčil je v zaščitno ograjo.

Tirolec je obležal na snegu in po hitri oskrbi zdravniške ekipe so poklicali helikopter, da je 39-letnika odpeljal v bolnišnico.

Odstopil je tudi prvi Slovecen na startu, Martin Čater s številko 35 ni prišel do konca proge. Drugi Slovenec Miha Hrobat je s startno številko 51 osvojil 33. mesto, do točk mu je zmanjkalo malce manj kot pol sekunde.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.