Pacquiao na predsedniške volitve

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni filipinski boksar Manny Pacquiao je bil nominiran kot kandidat filipinske vladajoče stranke za predsedniške volitve prihodnje leto.
Oglej si celoten članek

Dvainštiridesetletni Manny Pacquaio je trenutno senator v zgornjem domu filipinskega kongresa, za najvišjo politično funkcijo ga je predlagal del vladajoče PDP-Laban stranke, poroča Reuters.

Nominiran je bil nekaj dni zatem, ko je drugi del vladajoče stranke za predsednika nominiral senatorja Christopherja Goja. V tem primeru gre za tesnega sodelavca sedanjega predsednika Rodriga Duterteja, ki pa bi v skladu s tem predlogom postal podpredsednik.

S tem naj bi po besedah kritikov Duterteja sedanji predsednik skušal zaobiti ustavno prepoved drugega šestletnega mandata, tako da bi postal podpredsednik, vendar ob tem še vedno vladal iz ozadja oziroma celo znova prevzel predsedniško mesto, če bi Go odstopil, še piše Reuters.

Pacquaio, ki velja za enega najboljših boksarjev vseh časov z osvojenimi naslovi svetovnega prvaka v kar osmih različnih kategorijah, je nominacijo sprejel.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.