Ose žela pozabile doma

Foto: Facebook Igralci Gorenja.
Foto: Facebook Igralci Gorenja.
Rokometaši velenjskega Gorenja so visoko izgubili na gostovanju pri španskem Ademarju.
Oglej si celoten članek

Igralci Gorenja so v drugem kolu skupinskega dela Evropske lige v Španiji izgubili proti Ademarju iz Leóna (32:24). Na drugi tekmi skupine A je Gudme premagal Kriens (39:36).

Rokometaši iz Šaleške doline so bili večino dvoboja v podrejenem položaju. Na začetku tekme so zaostali za pet golov (1:6), tega primanjkljaja v zadetkih pa v nadaljevanju nikakor niso mogli nadoknaditi.

Žarek upanja je posijal v končnici prvega polčasa, ko so se približali na tri gole (10:13), a že uvod v drugi polčas je pokazal, da je šlo le za preblisk. Ademar jim je že v 43. minuti ušel na deset golov (14:24) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Španiji.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič s petimi goli, Urban Pipp, Vlado Matanović in Tine Poklar so dosegli po tri zadetke.

xxx

Gorenje bo v naslednjem kolu (22. oktober) gostilo švicarski Kriens iz Luzerna. V glavni del tekmovanja bosta napredovali najboljši dve ekipi, tretje- in četrtouvrščena bosta izpadli.

Evropska liga (skupina A), 2. kolo:

Ademar León - Gorenje Velenje 32:24 (14:10)
Álvarez Dominguez 7; Sokolič 5.

GOG - Kriens 39:36 (19:14)
Lykke 7, Pedersen, Tilsted po 6; Steenaerts 8, Šipić 7, Čepić 6.

LESTVICA:
1. GOG Gudme 3
2. Ademar León 2
3. Kriens 2
4. Gorenje Velenje 1

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.