Ose so se predstavile v lepi luči

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Magdeburg v drugem polčasu strl odpor Gorenja.
Oglej si celoten članek

Rokometaši velenjskega Gorenja so na tekmi uvodnega kroga skupinskega dela evropske lige izgubili proti nemškemu Magdeburgu s 27:31 (14:13). 

Velenjska ekipa se je na uvodni tekmi skupinskega dela drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja predstavila v lepi luči, na koncu pa morala priznati premoč imenitnemu Magdeburgu. Trenutno vodilna ekipa v nemškem prvenstvu in nedavna zmagovalka svetovnega klubskega prvenstva v Savdski Arabiji, kjer od leta 2013 igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Marko Bezjak, je bila v prvem polčasu v podrejenem položaju, v drugi polovici tekme pa je zagospodarila v Rdeči dvorani in osvojila obe točki.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so v prvem polčasu pošteno prepotili papirnate favorite iz Nemčije. S fanatično borbenostjo v obrambi in raznovrstno igro v napadu - med strelce se je vpisalo devet različnih igralcev - so na trenutke povsem zasenčili kakovostne tekmece na nasprotni strani igrišča.

Najbolj v končnici polčasa, ko so po golu vratarja Aljaža Pantjarja prek celega igrišča prvič na dvoboju povedli za tri gole (14:11), v začetku drugega polčasa pa je njegov vratarski kolega Emir Taletović ponovil vajo in povišal na 16:13.

Po tem zaostanku so se prebudili rokometaši iz Magdeburga, ki so med med 32. in 39. minuto naredili delni izid 6:0 in zaostanek treh golov spremenili v prednost treh zadetkov (19:16).

Ose so se v nadaljevanju po svojih najboljših močeh upirale telesno izjemno pripravljenim tekmecem iz Magdeburga, ki so z rutinsko predstavo osvojili prvi par točk in dokazali, da so eni glavnih favoritov za končno zmagoslavje v tem tekmovanju.

V velenjski ekipi sta bila na tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Aleks Kavčič s štirimi goli, pri Magdeburgu pa Lukas Mertens s šestimi zadetki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.