Ose ob koncu prenehale pikati

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 1. kroga evropskega pokala EHF (skupina A) v gosteh izgubili proti nemškemu HSV z 28:33 (14:15).
Oglej si celoten članek

Velenjski rokometaši so se v Hamburgu prikazali v lepi podobi. Večji del tekme so bili povsem enakovredni favoriziranim domačim rokometašem, v zadnjih petnajstih minutah pa so malce popustili in ostali praznih rok. Slovenski podprvak se bo v prihodnjem krogu v soboto, 21. februarja, v Rdeči dvorani pomeril z norveškim Haslumom.

Izbranci velenjskega trenerja Ivana Vajdla so na najboljši možni način odprli tekmo v Nemčiji in si po devetih minutah priigrali tri gole prednosti (4:1), le tri minute kasneje pa povišali na 6:2. V prvih dvajsetih minutah so prevladovali v vseh segmentih rokometne igre, nato pa padli in gostiteljem dovolili, da so se jim po hudem boju v 24. minuti približali na gol (9:8). Favorizirani gostitelji so jih v 28. minuti ujeli (11:11), Velenjčani pa so na velik odmor odšli z zaostankom gola (14:15).

V drugi polovici tekme se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo, v rahli rezultatski prednosti so bili gostitelji, a "ose" so jim vztrajno dihale za ovratnik in v začetku zadnje četrtine dvoboja celo povedle z 22:21.

Nato so rokometaši iz Hamburga naredili delni izid 4:0, Velenjčani so zaostali z 22:25, v nadaljevanju pa navkljub veliki želji po prevratu morali priznati premoč gostiteljem, ki so si pet minut pred koncem priigrali neulovljivo prednost štirih golov (29:25). V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Mario Šoštarič s sedmimi in Senjamin Burić s šestimi zadetki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.