Ordinathorji poraženi (šele) v finalu

Foto: Žurnal24 Ekipi Ordinathor.com je spodletelo v finalu.
Slovenskemu moštvu Ordinathor.com na turnirju NLB Streetbasket AND1 na Prešernovem trgu ni uspelo slaviti. Od naših so bili v finalu s 15:12 boljši srbski kamenoresci.
Oglej si celoten članek

Četudi je vmes ponagajlo vreme in zaključni regionalni turnir v ulični košarki nehote razdelilo v dva tekmovalna dneva, so udeleženci tretjega zaporednega finala NLB Streetbasket AND1 Tour v nedeljo dopoldne zadovoljni zapuščali središče Ljubljane. Zmaga je še drugič zapored odšla v Srbijo, potem ko je moštvo Kamenoresci v finalu s 15:12 ugnalo zmagovalce slovenskega kvalifikacijskega turnirja Ordinathor.com.

 
 

Izredno sem zadovoljen, saj menim, da smo zdaj z ulično košarko dokončno dobili resen projekt na mednarodni ravni. Vse čestitke zmagovalcem, vsem ostalim pa veliko sreče morda že drugo leto, ko se spet vidimo v Ljubljani.

Roman Lisac, organizator

 
Za najdominantnejša so se sicer tokrat vnovič izkazala srbska moštva. Vsi trije tamkajšnji predstavniki - z lanskimi zmagovalci Kursadžijami (Srbija 3) vred – so se namreč brez enega samega poraza v predtekmovanju uvrstili v četrtfinalne izločilne boje, Srbija 2 (Džeja Džezerica) pa je pozneje skupni uspeh dopolnila tudi z zmago v tekmi za 3. mesto. Zmagovalci so se tako ob prestižnem nazivu prvakov ulične košarke lige NLB veselili tudi denarne nagrade 2000 evrov, polovica manj pa je pripadla poražencem v velikem finalu, slovenski navezi Ordinathor.com, za katero je tokrat igral tudi Simon Finžgar, sicer član slovenskega prvoligaškega moštva Škofja Loka, ki je že v polfinalu navdušil z nekaj izjemnimi zabijanji in bil tokrat vlečni konj svoje zasedbe.

Prav finalni dvoboj je postregel z eno najbolj zanimivih in sila izenačenih predstav, v kateri pa so Rajko Radinović, Dušan Zec, Stefan Fekete, Ivan Lacković in Dušan Domović-Bulut v tesni končnici ohranili več zbranosti, četudi so nabito polne tribune in okolica igrišča glasno spodbujali domačo zasedbo. “Žal mi je le tega, da tekmovanja zaradi sobotnega dežja nismo mogli izpeljati v enem dnevu in da smo bili zato prikrajšani za nočni finale, saj tekma pod reflektorji deluje povsem drugače in ima še večji naboj. A vreme je res edino, na kar ne moremo vplivati. Vse drugo je bilo izredno, od bojev do številnega občinstva, ki se je odlično vživelo v tekmo in potrdilo, da se moramo že zaradi gledalcev tudi v prihodnje držati projekta ulična košarka. Izredno sem zadovoljen, saj menim, da smo zdaj z ulično košarko dokončno dobili resen projekt na mednarodni ravni. Vse čestitke zmagovalcem, vsem ostalim pa veliko sreče morda že drugo leto, ko se spet vidimo v Ljubljani,” je napovedal Lisac, ki ga v prihodnjem mesceu že čakajo priprave na še zahtevnejšo nalogo – deveto sezono
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.