Olympiacos vstal od mrtvih

Foto: Reuters Olympiacos Evroliga finale Foto: Reuters Olympiacos Evroliga finale Foto: Reuters Olympiacos Evroliga finale Foto: Reuters Olympiacos Evroliga finale Foto: Reuters Olympiacos Evroliga finale Foto: Reuters Olympiacos Evroliga finale Foto: Reuters Dušan Ivković Olympiacos Evroliga finala Foto: Žurnal24 Printezis Gordon Evroliga finale Foto: Žurnal24 Darjus Lavrinovič Evroliga finale Foto: EPA Antić Krstić Evroliga finale Foto: EPA Dušan Ivković Evroliga finale Foto: Žurnal24 Andrej Kirilenko Evroliga finale Foto: Žurnal24 Šved Evroliga finale Foto: Žurnal24 Andrej Kirilenko Evroliga finale Foto: Reuters Barcelona Lorbek evroliga Foto: EPA Barcelona Lorbek evroliga
Olympiacos je v finalu Evrolige proti CSKA zaostajal že 19 točk, a nato so Grki vstali od mrvih in s košem Georgisa Printezisa v zadnji sekundi drugič v zgodovini kluba osvojili najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje. Tretje mesto v roke Barcelone Erazma Lorbka.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Olympiacosa so novi evropski prvaki. V finalu zaključnega turnirja Evrolige v Carigradu so premagali CSKA Moskvo z 62:61 (7:10, 20:34, 40:53). Za Olympiacos je to drugi naslov v zgodovini kluba.

Grki so v finalu naredili velik preobrat in zmagali s košem Georgiosa Printezisa v zadnji sekundi tekme. CSKA je namreč 12 minut pred koncem vodil z 19 točkami prednosti (53:34) in bil na pragu svojega sedmega naslova prvaka Evrope. Toda varovanci Dušana Ivkovića, ki je drugič postal prvak Evrope, potem ko je naslov leta 1997 v Rimu osvojil prav tako z Olympiacosom, se niso predali.

Na začetku zadnje četrtine so se najprej približali na 48:53, nato na 52:55, minuto pred koncem tekme je bilo 58:60, deset sekund do zaključka pa le še 61:60. Vseeno so Rusi imeli vse v svojih rokah, saj je Romunas Šiškauskas stal na črti prostih metov. Zgrešil je oba poskusa, na drugi strani pa je Printezis po podaji MVP igralca finala Vasilisa Spanulisa zadel v zadnji sekundi s polrazdalje in poskrbel za nepopisno slavje na parketu in med grškimi navijači na tribunah.

Za zmagovalce je večino točk dosegla trojica košarkarjev - Lazaros Papanikolao 18, Vasilis Spanulis 15, Georgios Printezis 12, v vrstah poražencev pa so bili najbolj razpoloženi Miloš Teodosić s 15, Andrej Kirilenko z 12 in Nenad Krstić z 11.

Spanoulis najkoristnejši igralec

Za najkoristnejšega igralca (MVP) zaključnega turnirja v Carigradu je bil izbran član Olympiacosa Vassilis Spanoulis.

Lorbek & Co. tretji v Evropi

Košarkarji Barcelone Regala so v tekmi za tretje mesto na zaključnem turnirju Evrolige v Carigradu premagali Panathinaikos s 74:69 (21:20, 48:37, 58:52). Slovenski reprezentant Erazem Lorbek, ki so ga v soboto izbrali v prvo peterko Evrolige skupaj z Andrejem Kirilenkom, Nenadom Krstićem (oba CSKA Moskva), Dimitrisom Diamantidisom (Panathinaikos) in Vasilisom Spanulisom (Olympiacos), tokrat ni bil razpoložen. V sedemnajstih minutah na parketu je le enkrat nenatančno vrgel na koš in ujel tri odbite žoge.

Evroliga, zaključni turnir:

Finale:

Olympiacos : CSKA Moskva 62:61 (40:53, 20:34, 7:10)
Papanikolaou 18, Spanoulis 15, Printezis 12; Teodosić 15, Kirilenko 12 in 10 skokov

Za 3. mesto:

Panathinaikos : FC Barcelona Regal 69:74 (52:58, 37:48, 20:21)
Diamantidis 17, Marić 13; Huertas 21, Ingles 13, Lorbek brez točke, 3 skoki v 17 minutah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:42 14. Maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870<br /><br />Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.