Olimpijski prvaki klonili le proti Slovencem

Foto: Profimedia odbojka olimpijske igre finale Francija Poljska Foto: Profimedia odbojka olimpijske igre finale Francija Poljska
Francoska odbojkarska reprezentanca je pred domačimi navijači ubranila naslov olimpijskih prvakov.
Oglej si celoten članek

V velikem finalu je bila za zlato odličje s 3:0 (19, 20, 23) v nizih boljša od Poljakov, ki so se morali zadovoljiti s srebrom.

Francozi so danes prikazali najboljšo predstavo na tem turnirju. Tekmeca so zlomili predvsem v zaključkih nizov po zaslugi izjemnih servisov in sprejema.

Stari in novi olimpijski prvaki so se v predtekmovanju precej namučili z reprezentanco Srbije, ki so jo premagali s 3:2. Nato so premagali Kanado s 3:0 in izgubili proti Sloveniji z 2:3. Precej bolje so zaigrali v izločilnih bojih, kjer so se v četrtfinalu s 3:2 namučili z Nemci, a nato v polfinalu s 3:0 odpihnili Italijane.

Foto: Profimedia odbojka olimpijske igre finale Francija Poljska

Eden ključnih mož ni pokazal vsega, kar zna

Poljakom tokrat ni šlo vse tako gladko kot v četrtfinalu proti Sloveniji. Pri Poljski se danes ni pretirano izkazal Wilfred Leon, ki je dosegel zgolj devet točk. Poljaki so v predtekmovanju premagali Brazilijo in Egipt ter izgubili z Italijani. Največ pa so prikazali ravno v četrtfinalu proti Sloveniji. V polfinalu so s 3:2 v nizih izločili ZDA.

Pri galskih petelinih je bil s 17 točkami najuspešnejši Jean Patry, 11 jih je dodal Trevor Clevenot, pri Poljakih je bil z desetimi točkami najučinkovitejši korektor Bartosz Kurek.

Bron so osvojili Američani, ki so v petek prav tako s 3:0 v nizih premagali Italijane.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:18 10. Avgust 2024.

    V glavnem Donđić je en kurac vreden!

  • 17:02 10. Avgust 2024.

    Pa saj je jasno, če naši odbojkarji igrajo neobremenjeni imperativa zmage, potem lahko premagajo katero koli reprezentanco na svetu!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.