Olimpijski prvak dobil porcijo, a puške v koruzo še ne bo vrgel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Britanski boksar Anthony Joshua po težkem porazu proti rojaku Danielu Duboisu na Wembleyju v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici IBF vztraja, da se njegova kariera "še zdaleč ni končala", poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Oglej si celoten članek

Daniel Dubois je Joshuo spravil na tla z nokavtom v peti rundi spektakla pred 96.000 ljubitelji boksa ter mu prizadejal četrti, najtežji poraz v karieri.

Po uničujočem porazu so mnogi Joshuo takoj pošiljali v pokoj. Nekdanji britanski olimpijski prvak je v ponedeljek na omrežju X objavil videoposnetek, v katerem pravi, da se njegova pot v boksu še ni končala. Napoveduje morebitni povratni dvoboj z Duboisom in še en vsebritanski spopad s Tysonom Furyjem.

Joshua je dejal, da je odločen, da bo iz poraza potegnil pozitivne stvari in da še ni končal kariere, v kateri je odigral 32 dvobojev, doživel pa štiri poraze.

"Kakšen vrtiljak je to bil, a veste, v čem je težava? Še zdaleč tega mojega potovanja ni konec," je dejal.

"Uspelo nam je enkrat, uspelo nam je dvakrat, narediti tretjič ni bilo lahko ..., a verjamem, da je nekaj, kar lahko dosežem. Gre za prave korake naprej, trdo delo, izboljšave, ki prihajajo iz srca."

"Minil je le en dan, a vem, ko se usedem nazaj, vem, da imam veliko srca, hvala za vašo podporo, hvala, da ste na tem potovanju z menoj. Zategnite varnostne pasove, ker globoko v srcu vem, da imam v tej igri še marsikaj," je zapisal 34-letni Joshua, amaterski olimpijski prvak iz Londona leta 2012.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.