Olimpijskemu prvaku grozi zapor

Foto: EPA
Foto: EPA
Norveški smučarski tekač Petter Northug bi lahko pristal v priporu zaradi nesreče, ki jo je maja povzročil zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Podrobnosti nesreče so bile razkrite v knjigi.
Oglej si celoten članek

Knjiga z naslovom Northug - družinska zgodovina je namreč razkrila, da je imel smučarski tekač v krvi 1,65 promila alkohola, ko je v začetku maja razbil svoj avtomobil. Norvežan je v naselju, kjer je najvišja dovoljena hitrost 40 km/h, vozil s hitrostjo okrog 90 km/h.

Avtor knjige Sverre M. Nyronning je povedal, da je z Northugom, njegovo družino in menedžerjem skozi leto opravil več pogovorov za knjigo, ki opisuje njega in njegovo tesno povezano družino. Policija je v ponedeljek poslala rezultate preiskave državnemu tožilcu. Strokovnjaki v norveških medijih so povedali, da je Northug tvegal od 40 do 60 dni v zaporu. Obstaja pa možnost, da bi lahko smučarski tekač kazen prestajal v hišnem zaporu.

Osemindvajsetletni tekač je priznal, da je popival, preden je v maju razbil svoj avto bližini svojega doma. V knjigi je Northug povedal, da se počuti osramočeno zaradi te nesreče. Norvežan je še dodal, da knjige še ni prebral, saj se pripravlja na prihajajoče svetovno prvenstvo, ki bo februarja v Falunu.

Northug je na olimpijskih igrah leta 2010 osvojil dve medalji, letos pa v Sočiju ni bil med nosilci odličij. Vodja norveške reprezentance Aage Skinstad je dejal, da knjiga o Northugu ne bo imela nobenega vpliva glede sodelovanja v ekipi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.