Olimpijo okrepil litovski reprezentant

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V zmajevem gnezdu tudi občasni litovski reprezentant.
Oglej si celoten članek

Strokovni štab 21-kratnih prvakov slovenskega košarkarskega prvenstva pospešeno sestavlja igralski mozaik za prihodnjo sezono, v kateri bodo znova nastopali tudi v regionalni ligi Aba. Člansko zasedbo Cedevite Olimpije je pod obročema okrepil občasni litovski reprezentant Martinas Geben, ki se v Ljubljano seli iz španske Manrese.

Geben je z ljubljanskim klubom podpisal pogodbo vsaj do zaključka sezone 2025/26.Devetindvajsetletni in 208 centimetrov visoki Geben je v svoji karieri med letoma 2019 in 2021 nosil dres Žalgirisa in bil del elitne evrolige.

Z Žalgirisom je leta 2020 osvojil naslov državnega prvaka Litve, v sezonah 2019/20 in 2020/21 pa je v dresu Žalgirisa zaigral tudi na skupno 53 tekmah evrolige. V povprečju je na parketu preživel malo več kot osem minut na tekmo, dosegal pa je 3,4 točke in 2,0 skoka na obračun.

"Gre za inteligentnega igralca, centra, ki lahko zadane z razdalje, s kakovostno in učinkovito igro v napadu, prav tako je dober v tranzicijski igri, obenem pa nam bo v pomoč v igri v obrambi," je ob naznanitvi nove okrepitve članske zasedbe povedal glavni trener zmajev Zvezdan Mitrović.

"Navdušen sem ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji, ko bom z družino začel novo dogodivščino v Ljubljani in Sloveniji. Klub ima bogato zgodovino in veselim se, da bom del organizacije," je ob podpisu pogodbe dejal Geben, ki je leta 2013 z Litvo na svetovnem prvenstvu za reprezentance do 19. leta starosti osvojil bronasto medaljo.

Leta 2021 se je preselil k Bambergu, sezono 2022/23 pa začel pri Skylinersih iz Frankfurta in sklenil pri Manresi, kjer je igral vse do konca minule sezone.

V minuli sezoni je pri Manresi zaigral na 34 tekmah Lige ACB, v povprečju pa zbral 8,4 točke in 4,1 skoka na tekmo. 

Foto: Profimedia Martinas Geben

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.