Olimpijci so brcali žogo

Foto: Žurnal24 Andrej Jerman se dobro znajde tudi z nogometno žogo. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Olimpijski komite Slovenije je v Zrečah in na Rogli pripravil prvi olimpijski vikend, na katerem so se zbrali udeleženci OI leta 2008 v Pekingu in kandidati za OI v Vancouvru. Športnike združil nogomet.
Oglej si celoten članek

Na dobrodelni nogometni tekmi med zimskimi športniki in sponzorji, ki so bili okrepljeni z dvema športnikoma, so zmagali slednji po kazenskih strelih s 7:5. Sponzorji, v Zrečah so zmagali s 7:5 (3:3, 3:1), so z zadetki Miloša Petkovića (Lohnko inženiring), Iztoka Jakopina (Radio televizija Slovenija) in Roberta Zevnika (Dnevnik) povedli s 3:0, tik pred koncem polčasa pa je na 1:3 znižal alpski smučar Rok Perko. Njegov smučarski kolega Andrej Jerman, ki je del tekme uspešno opravljal tudi vlogo vratarja, je znižal na 2:3, po podaji najbolj aktivnega Mitje Dragšiča, prav tako alpskega smučarja, pa je na 3:3 izenačil nordijski kombinatorec Mitja Oranič. Sledili so kazenski streli; za smučarje sta bila uspešna Jerman in Dragšič, zgrešili pa so Perko, Oranič in biatlonka Andreja Mali.

Skupinska fotografija zagrizenih nasprotnikov © Gregor Katič

 
Za sponzorje so zadeli Roman Domjan (Lohnko inženiring), biatlonec Janez Marič , Zevnik in igralka badmintona Maja Tvrdy, Jakopin pa je edini zgrešil. Razen omenjenih so za zimske športnike, ki so tekmovali v zanje znanem hladnem vremenu, nastopili še biatlonec Klemen Bauer , tekačica Vesna Fabjan in alpska smučarka Maruša Ferk . Tekma je bila dobrodelnega značaja, saj bodo imeli kandidati paraolimpijskih iger invalidov leta 2010 v Vancouvru pet dni brezplačnih priprav na Rogli.  Večine športnikov v času tekme še ni bilo v Zrečah, zbrali pa se bodo v soboto, ko bodo imeli dopoldne najprej treninge, popoldne pa delavnice s koristnimi informacijami s področja dopinga, marketinga, statusnih pravic športnikov. OKS pa bo zvečer podpisal pogodbe s kandidati za nastop na OI v Vancouvru 2010. Olimpijski vikend je nastal na pobudo komisije športnikov v OKS in je v prvi vrsti namenjen druženju, medsebojnemu povezovanju in sproščeni izmenjavi izkušenj športnikov in trenerjev različnih poletnih in zimskih športov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.