Olimpija že duha Evropo

Foto: Žurnal24 Agim Ibraimi v zaključku sezone igra v odlični formi. (Foto: Nik Rovan)
Ljubljanska Olimpija je v 34. kolu Prve lige pred domačimi gledalci na kolena spravila novopečene prvake iz Kopra (3:1) in še naprej drži tretje mesto, ki po koncu sezone pelje v Evropsko ligo.
Oglej si celoten članek

Vse bolj se zdi, da bo Olimpija naslednjo sezono v novem domovanju v Stožicah poleg tekem domačega prvenstva in pokala igrala tudi srečanja Evropske lige. Tretje mesto je po zmagi proti Kopru v 34. kolu Prve lige namreč vse bližje. Zmaji so proti Kopru dosegli že peto zmago v zadnjih šestih tekmah in lahko z optimizmom pričakujejo končnico prvenstva. V zadnjih dveh kolih bo Olimpija igrala v Celju in gostila ptujsko Dravo.

Za zmago zmajev je vnovič najbolj zaslužen Makedonec Agim Ibraimi, ki je dvakrat zatresel mrežo kanarčkov. Prvič v 20. minuti, ko je Olimpijo tudi popeljal v vodstvo, nato pa še v 62. minuti, ko je postavil končni izid. Koprčani so v 40. minuti prek Daniela Bešiča sicer uspeli izenačiti, a že minuto kasneje je bil izključen Damir Hadžič. Številčno prednost so igralci Olimpije izkoristili še pred koncem prvega dela, natančen je bil Nik Omladič, nato pa že omenjeni Ibraimi. Koprčani so v Ljubljani doživeli prvi spomladanski poraz. Goričane do konca poleg obračuna z Nafto čaka še velenjski Rudar.

Foto: Žurnal24

Zmajem za ovratnik še naprej vztrajno dihajo igralci Nafte in HiT Gorice. Lendavčani so tokrat z 2:0 odpravili Domžale, ki so z mislimi najbrž že v sobotnem pokalnem finalu. Naftaši za Olimpijo tako še naprej zaostajajo le eno točko. Nafto v zadnjih dveh kolih najprej čaka gostovanje pri Hitu Gorici in domač obračun s Koprom. Goričani so nove tri točke vknjižili na srečanju proti Interblocku, ki je doživeli nov polom, saj so jih "kockarji" na krilih zimzelenega Milana Osterca razbili s 6:1. Goričani tako enako kot Nafta za Olimpijo in tretjim mestom zaostajajo le eno točko, kar pomeni, da bo borba za Evropo v zadnjih dveh kolih še zelo napeta.

Labod Drava je po novem porazu v gosteh proti Rudarju vse bližje izpadu v drugo ligo. Dravaši dva kola pred koncem še vedno zaostajajo tri točke za zadnjeuvrščenim Interblockom. Velenjčani so jih tokrat ugnali s 4:2.

Že v sredo sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor, tekmec Domžal v pokalnem finalu, in Celje. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom 1:1. Za Celjane je v 17. minuti zadel Anej Lovrečič, osemkratnim prvakom pa je točko zagotovil Rene Mihelič, ki je uspešno izvedel sumljivo dosojeno najstrožjo kazen.

Lestvica:
1. L. Koper 70 točk
2. Maribor 56
3. Olimpija 50 (-2 točki)
4. Nafta 49
5. HiT Gorica 49
6. CM Celje 47
7. R. Velenje 46
8. Domžale 41
9. Interblock 33
10. L. Drava 30

Prva liga, 34. kolo:

Maribor : CM Celje 1:1 (0:1)
Mihelič (76/11-m); Lovrečič (17)

Nafta : Domžale 2:0 (1:0)
Volaš (22), Buzeti (86)

Olimpija : Luka Koper 3:1 (2:1)
Ibraimi (20, 62), Omladič (45); Bešič (40)
RK: Hadžič 41/Luka Koper

Rudar Velenje : Labod Drava 4:2 (2:1)
Torbić (16), Selimi (40), Grbič (62), Stojnič (70); Zajc (17), Ogu (61)

HiT Gorica : Interblock 6:1 (2:0)
Brečević (9), Zarifovič (30), Osterc (76, 83), Cvijanovič (81), Nikolič (89); Iličič (80)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.