Olimpija vendarle dobila novega

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Po vseh odhodih se je v Tivoliju vendarle zgodil tudi prihod. Zmaje je okrepil hrvaški center Jure Lalić, ki pa jim ne bo mogel pomagati v ligi NLB, ampak le v DP. Nekaj Lalićevih akcij v galeriji.
Oglej si celoten članek

Union Olimpija je pod košem vendarle nekoliko močnejša. Zmajem se je namreč pridružil hrvaški center Jure Lalić (1986, 210 cm), ki se je ljubiteljem košarke dobro vtisnil v spomin med letoma 2003 in 2008, ko je odlično nastopal za Zadar. Lani je prestopil k belgijskemu Charleroiju, kjer pa se tej sezoni ni naigral, se z Belgijci sporazumno razšel in se odločil sezono zaključiti v Ljubljani.

Lalić nima pravice nastopa v ligi NLB, saj je rok za zadnje registracije že potekel, v postavi zmajev pa bo že na prvi tekmi slovenskega državnega prvenstva.

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije, je o okrepitvi povedal: "Lalić je mlad, a že precej izkušen center, ki nam bo še kako prišel prav pod košem, kjer je v zadnjem času osamljen Gašper Vidmar. Zaradi dobro znane situacije smo sicer imeli pomisleke, a hkrati ocenili, da je okrepitev pod košem potrebna. Ker je igralec pokazal veliko željo po prihodu in bil hkrati popolnoma seznanjen s finančno situacijo v klubu, smo se odločili za to potezo. Lalić je iskal novo sredino, kjer bi ob solidni minutaži lahko napredoval in končal sezono, ki jo je začel letos v Belgiji, a v zadnjem času ni dobival dovolj priložnosti, zato se je tam s klubom sporazumno razšel. Verjamem, da smo z njim pridobili na kvaliteti in se bomo lažje spustili v boj za osvojitev državnega prvenstva, kar je eden izmed naših ciljev sezone in od njega ne mislimo odstopati."

Foto: Žurnal24



Jure Lalić je svojo kariero začel v Makarski, kjer je igral dve sezoni v drugi hrvaški ligi za istoimensko ekipo. Kot mladega in nadarjenega košarkarja so ga hitro opazili pri Zadru, kamor je odšel med sezono 2003/2004. V Zadru je ostal kar šest sezon, statistično pa se je najbolj izkazal med letoma 2006 in 2007, ko je v jadranski ligi dosegal 11 točk in imel 3,2 skoka na srečanje. Pred sezono 2008/2009 se je preselil v Belgijo v Charleroi na pobudo trenerja Dražena Anzulovića. V Belgiji je dosegal povprečno 6 točk in 2,8 skoka na srečanje v sezoni 2008/2009. V sezoni 2009/2010 je ob odhodu hrvaškega trenerja dobival vedno manj priložnosti, zato je s klubom dosegel dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Marca je Jure Lalić sklenil pogodbo z Unionom Olimpijo do konca tekmovalne sezone. V svoji karieri je bil član vseh mladinskih reprezentančnih selekcij Hrvaške, osvojil je hrvaško in belgijsko prvenstvo ter tudi hrvaški državni pokal.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.