Olimpija v zadnjem bobnu

Foto: Žurnal24 Bo Ljubljana gostila evroligaške tekme tudi v sezoni 2011/2012? (Foto: Boštjan T
Košarkarski klub Union Olimpija bo na žrebu skupin Evrolige za prihodnjo sezono, ki je na sporedu v četrtek v Barceloni, uvrščen v zadnji kakovostni razred. V Evropi tudi Krka in Helios.
Oglej si celoten članek
V Evropi tudi Krka in Helios
V četrtek bo v Barceloni tudi žreb tretjerazrednega evropskega klubskega tekmovanja Eurochallenge, ki ga organizira Mednarodna košarkarska zveza (FIBA). V bobnu bosta dve slovenski ekipi − Krka in Helios. Novomeščani so v Evropi nazadnje nastopali v sezoni 2003/04 (Evroliga), Domžalčani pa 1997/98, ko je bil zadnjič na sporedu pokal Radivoja Koraća.

Košarkarski klub Union Olimpija bo na žrebu skupin za prihodnjo sezono, ki je na sporedu v četrtek v Barceloni, uvrščen v zadnji kakovostni razred. Tako je danes odločilo vodstvo Evrolige, ki je nenapovedano spremenilo sistem žreba. Odslej bo nosilce določilo na podlagi rezultatov v zadnjih treh sezonah.

Glede na to, da se Union Olimpija v preteklih šestih sezonah ni prebila iz predtekmovalnega dela tekmovanja in da je v zadnjih treh sezonah v Evroligi na tridesetih tekmah dosegla vsega sedem zmag, kaj več v ljubljanskem klubu tudi niso pričakovali. Union Olimpija je tako pristala v nič kaj ugledni družbi francoskega Cholet Basketa in dveh kvalifikantov.

V prvem kakovostnem razredu so CSKA Moskva, FC Barcelona, Olympiacos in Caja Laboral, v drugem Montepaschi Siena, Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv in Real Madrid, v tretjem Partizan, Valencia, Unicaja in Lietuvos Rytas, v četrtem Fenerbahče, Prokom, Efes Pilsen in Virtus Rim, v petem pa Žalgiris, Cibona, Armani Jeans in Brose Baskets.

Z novim pravilom točkovanja zadnjih treh sezon − zmaga v Evroligi in Evropokalu velja dve točki, poraz pa eno – so bili najbolj oškodovani košarkarji Partizana, ki so v pretekli sezoni nastopili na zaključnem turnirju četverice v Parizu. Doslej so bili namreč nosilci za žreb določeni na podlagi rezultatov v zadnji sezoni.

V žrebu skupin za Evroligo je 22 moštev, dva kluba pa bosta znana po dodatnih kvalifikacijah, v katerih bo sodelovalo 16 moštev, med njimi tudi dva iz lige NLBHemofarm in Budućnost. Novost v primerjavi s preteklimi sezonami je tudi, da si je Union Olimpija mesto v Evroligi zagotovila kot predstavnik Slovenije v ligi NLB. Zagotovljen ima enoletni staž.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.