Olimpija se je sprehodila do superpokala

Foto: Žurnal24 Uroš Slokar je odigral prvo uradno tekmo v dresu novega kluba. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V Tivoliju je Olimpija po pričakovanjih visoko s 95:62 odpravila šoštanjsko Elektro in se veselila prve lovorike v novi sezoni. Čez 14 dni bo šlo zares.
Oglej si celoten članek
Union Olimpija : Elektra Esotech 95:62 (68:48, 48:32, 26:21)

Union Olimpija: Klobučar 20, Vidmar 18, Walsh 17, Bečirović 8, Bavčić 7, Slokar 6, Kikowski 6, Golubović 5, Ožbolt 3, Djordjević 3, Šutulović 2.

Elektra Esotech:
Koštomaj 17, Čup 13, Sjekloča 8, Horvat 8, Bilić 7, Podvršnik 5, Lelić 2, Lekić 2.

Po osvojenem superpokalu je kapetan Sašo Ožbolt dejal: "Ne poznamo se še dobro, šele tri dni smo skupaj vadili. To še niso pravi zametki igre. Bilo je ogromno napak, čez nekaj časa bo igra videti veliko boljše. Da se dobro spoznamo, bomo potrebovali še kak mesec. Tekmo smo sicer vzeli resno, garali v obrambi in z obrambo tudi dobili srečanje. Superpokal je bil za nas nuja, kaj drugega bi bilo res izjemno presenečenje."

4. četrtina: priložnost dobil tudi Šutulović
V zadnjih desetih minutah so izbranci trenerja Zdovca še povišali prednost in z nekaj atraktivnimi potezami navdušili občinstvo. Zdovc je dobre štiri minute pred koncem priložnost ponudil tudi Šutuloviću, ki je že v prvi akciji pogumno vzel žogo ter iz polrazdalje lepo zadel. Pod košem je Elektrine centre še naprej šolal Vidmar. Elektrino usodo bi tokrat delili skorajda vsi slovenski prvoligaši, Olimpija je na slovenski sceni pač razred zase. Finalisti slovenskega pokala bodo resni kandidati za ligo za prvaka, zmaje pa prva resna preizkušnja čaka čez 14 dni, ko bodo v prvem kolu lige NLB gostovali v Zadru.

3. četrtina: Razlika je očitna
Union Olimpija je suvereno na poti do prve lovorike v novi sezoni. Čeprav je neuigranost vidna iz aviona, pa so zmaji še vedno za dva razreda boljši tekmec od Elektre. Zdovc bo imel v tej sezoni dolgo klop, kar mu bo še kako prav prišlo v boju na dveh frontah - Evroligi in ligi NLB. V tretji četrtini so maloštevilni gledalci spremljali raztrgano igro na obeh straneh, videli pa bržčas tudi akcijo tekme: kapetan zmajev Sašo Ožbolt je blokiral Elektrinega branilca pri poizkusu meta za tri točke, se zapodil v protinapad in položil žogo v koš. Še naprej je zelo razpoložen Gašper Vidmar, ki dokazuje, da je prava okrepitev. Izid: 68:48.

2. četrtina: Slokar in Vidmar že zabijata
V drugi četrtini so zmaji stopili na plin. Elektra štiri minute ni dosegla koša, Olimpija pa je z delnim izidom 10:0 ušla na 38:24. Ko je trener Elektre Borut Cerar v igro poslal Sinišo Bilića, je igra vendarle stekla, Elektra pa se je dvakrat približala na osem točk minusa. Bliže ni šlo. Zaključek prvega polčasa je spet pripadel zeleno-belim, ki so z delnim izidom 8:0 prišli do 16 točk prednosti (48:32). Zdovc je priložnost za igro ponudil vsem igralcem razen visokemu Dejanu Radojeviću in mlademu Miloradu Šutuloviću. Izkazala  sta se novinca Uroš Slokar in Gašper Vidmar.

Strelci v prvem polčasu:
Walsh 12, Vidmar 11, 6 skokov, Klobučar 9, Bavčić in Slokar po 4, Kikowski 3, Bečirović in Djordjević po 2, Golubović 1 za Olimpijo; Lekić 8, Koštomaj 7, Bilić 6, Sjekloča 4, Podvršnik 3, Horvat 2 za Elektro.

1. četrtina: najbolj je navdušil Walsh

Union Olimpija v boju za superpokal po prvi četrtini proti Elektri vodi s 26:21. Zmajem se pozna, da imajo v nogah malo skupnih treningov. V mali dvorani Tivoli se je zbralo okrog tristo gledalcev. Trener Jure Zdovc je v prvo peterko postavil Djordjevića, Ožbolta, Walsha, Bavčića in Vidmarja. Zmaji so takoj prevzeli pobudo in razen izenačenja na 2:2 Elektri niso pustili blizu. Izkazal se je predvsem Američan Matt Walsh, ki je zadel tri trojke z desnega krila, pristavil pa še lepo polaganje, ki ga je začinil z dodatnim prostim metom. Pri Elektri sta najbolj razpoložena Tadej Koštomaj in Dejan Čup. Elektra ima težave z osebnimi napakami, že tri si je prislužil pomemben člen pod obroči Brane Lekić. V postavi zmajev nocoj ni poškodovanega Nemanje Aleksandrova in Vladka Ilievskega.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.