Olimpija se je nagarala za zmenek z Mariborom

Foto: NK Olimpija/Facebook
Foto: NK Olimpija/Facebook
Nogometaši Olimpije so si priigrali uvrstitev v finale Pokala Slovenije, kjer se bodo za lovoriko udarili z Mariborčani.
Oglej si celoten članek

Po nogometaših Maribora so se v finale pokala Pivovarna Union prebili še državni prvaki iz Ljubljane. Olimpija je v polfinalu v Stožicah drugoligaša Aluminij premagala z 2:1 (2:1).

Kidričani so v četrtfinalu z minimalno zmago izločili branilce naslova iz Kopra, Ljubljančani pa so bili od Celja boljši šele po streljanju enajstmetrovk.

Ljubljančani so povedli v tretji minuti, ko je Aljaž Krefl zadel s strelom s 15 metrov, toda sicer pa so bili konkretnejši in pogumnejši Kidričani. V 16. minuti pa so domači zahtevali najstrožjo kazen po tem, ko je Luka Koblar z roko blokiral strel Admirja Bristrića, po pregledu posnetka pa so jo tudi dobili. V 19. minuti jo je zanesljivo izvedel Timi Max Elšnik za 2:0.

Čeprav je Aluminij še naprej igral napadalno, pa je Olimpija znala to tudi kaznovati, v 25. minuti je po kotu z glavo iz bližine zadel Đorđe Crnomarković, vendar pa ta gol po pregledu ni obveljal zaradi prekrška. Je pa v 30. minuti obveljal Aluminijev, ki ga je dosegel drugi strelec druge lige Nik Marinšek, ko je na koncu spretno žogo dvignil čez Matevža Vidovška ter svojo ekipo obdržal v igri.

Pokal Union Maribor za finale preživel šok in izločil drugoligaša

Tomislav Jagić je v 34. minuti pred vrati svojimi vrati spet igral z roko, tako da je Olimpija dobila novo enajstmetrovko. To je zapravil Svit Sešlar, ki mu je Aluminijev vratar obranil še strel po odbiti žogi.

Tudi v uvodu drugega polčasa je Aluminij nadaljeval napadalno igro, imel kar nekaj zelo lepih priložnosti, predvsem Danijel Šturm in Daniel Skiba, veselje pa jima je preprečeval Vidovšek. V 69. minuti je tudi Olimpija prek Elšnika prišla do novega nevarnega strela, a je ostalo pri 2:1, tako kot po prečki Bristrića v 76. minuti.

V 81. minuti je še Jakov Katuša zapravil eno od številnih priložnosti gostov, ki so imeli v 87. minuti še dve obetavni akciji, eno je ustavil Vidovšek, druga pa se je končala s previsokim Marinškovim strelom. V sodniškem dodatku pa je pri Olimpiji zgrešil Ivan Posavec, nato še Pascal Estrada, tako da je ostalo pri 2:1.

Veliki finale bo v tej sezoni gostilo Celje, tekma za pokalno lovoriko na osrednjem celjskem stadionu bo 6. maja.

Stari grehi Olimpija poravnala dolg do nekdanjega trenerja

* Izida, polfinale:
- torek, 25. april:
Kety Emmi&Impol Bistrica - Maribor       1:3 (0:0)

- sreda, 26. april:
Olimpija Ljubljana - Aluminij            2:1 (2:1)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.