Olimpija prodala glavnega napadalnega aduta

Foto: Profimedia
Aktualni državni prvaki se bodo v nadaljevanju sezone morali znajti brez obetavnega nogometaša.
Oglej si celoten članek

Abass Issah je v pretekli sezoni in na začetku letošnje pokazal, da je kakovosten nogometaš. Ganec, ki bo konec septembra dopolnil šele 20 let, si je s svojimi predstavami prislužil odmeven prestop.

Izpad Olimpija brez čudeža v Trnavi

V četrtek je Issah odigral zadnjo tekmo v dresu Olimpije, ko se je slednja z remijem (1:1) na povratni tekmi play-offa za Ligo Evropa proti Spartaku iz Trnave poslovila od letošnje evropske avanture. Ganec je namreč navdušil oglednike enega od klubov iz elitne nemške Bundeslige, v prihodnjem obdobju bo nosil dres Mainza 05.

Issah je v Ljubljano prišel leta 2016 in se nato počasi uveljavil v prvi postavi, s hitrostjo in spretnostjo je kmalu opozoril nase. V letošnjem poletju je bil tarča nekaterih drugih bogatejših klubov, med njimi sta bila švicarski Young Boys in član francoske Ligue 1 - Dijon.

Olimpija bo s prestopom Issaha lepo zaslužila. EkipaSN poroča, da bodo Nemci v Stožice v zameno za usluge mladega Ganca nakazali znesek med 1,5 in dvema milijonoma evrov.

Olimpija ima v letošnji sezoni največje težave prav v napadu. Na dveh tekmah proti slovaškemu Spartaku so imeli "zmaji" izrazito terensko premoč, v 180 minutah pa so zadeli zgolj enkrat in se s skupnim izidom 3:1 poslovili od Evrope.

Tržnica Olimpija našla novega napadalca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.