Olimpija na -9 v Izraelu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije so na prvi tekmi drugega dela EuroCupa klonili pri slovitem Maccabiju iz Tel Aviva s 73:82 (20:16, 35:40, 58:73).
Oglej si celoten članek

Ljubljančani v drugem delu nastopajo v eni od najtežjih skupin. Poleg Maccabija, šestkratnega evropskega prvaka, ki je izpadel iz evrolige, zato tekmovanje nadaljuje v drugorazrednem EuroCupu, se bodo merili z Unicsom iz Kazan, prvakom tega tekmovanja 2011, in še enim ruskim klubom, Nižnim Novgorodom.

Preizkušnja v Tel Avivu ni imela pravega tekmovalnega značaja; bila je bolj nagrada za uvrstitev med 32 najboljših v evropskem pokalu. Vseeno so varovanci Gašperja Potočnika v prvem polčasu pokazali dobro, borbeno igro, v nadaljevanju, ko so gostitelji zaigrali malo trše, pa je hitro prišla do izraza razlika v kakovosti. Izraelci so sredi tretje četrtine vodili z dvomestnim številom točk in to prednost brez težav zadržali do konca.

Potočnik je v igro poslal vseh dvanajst igralcev, le Luka Rupnik pa se ni vpisal med strelce. Največ točk so zbrali Ronalds Zakis (14 točk, met iz igre 6:9), Zach Wright (12 točk, 7 skokov) in Gregor Hrovat (10 točk, 6 podaj).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.