Olimpija ima novega trenerja, vodil jo bo nekdanji španski reprezentant

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Victor Sanchez del Amo je novi trener nogometašev Olimpije.
Oglej si celoten članek

Nogometaše Olimpije bo v novi sezoni vodil Španec Victor Sanchez del Amo, poročajo slovenski športni mediji. Španec bo nasledil Zorana Zeljkovića, s katerim so se v ljubljanskem kolektivu razšli v začetku maja, začasno pa ga je v končnici prvenstva zamenjal športni direktor Goran Boromisa.

Oseminštiridesetletni Španec je kot pomočnik trenerja deloval pri Getafeju, Sevilli in Olympiacosu, kot samostojni trener pa pri Deportivu La Coruni (50 tekem), Olympiakosu (2 tekmi), Betisu (27 tekem) in Malagi (33 tekem), nazadnje pa je na sedmih tekmah vodil drugoligaša Cartageno. Vse skupaj je v vlogi glavnega trenerja vodil 119 tekem, na katerih je zbral 29 zmag, 43 remijev in 47 porazov.

Foto: Profimedia Victor Sanchez del Amo

Blestel pa je kot nogometaš, saj je med drugim igral tudi za madridski Real ter Deportivo la Coruno v njegovih zlatih časih. Z njima je osvojil kar sedem velikih lovorik. Nastopal je tudi za Racing Santander, Panathinaikos in Elche. Osemkrat je oblekel tudi dres španske reprezentance.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.