Olimpija doživela polom na Ferskih otokih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Olimpije so na gostovanju na Ferskih otokih morali priznati premoč Klaksviku z 0:3 (0:2).
Oglej si celoten članek

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu konferenčne lige v gosteh v Torshavnu izgubili proti Klaksviku z 0:3 (0:2). Tekmeca se bosta v Ljubljani znova merila 9. novembra v okviru 4. kroga.

Po porazih v Lillu in doma proti Slovanu iz Bratislave je slovenski prvak prve evropske točke iskal na Ferskih otokih. Klaksvik, ki je v tej sezoni že marsikateremu favoritu otežil delo, naj bi bil za to primeren kandidat, a izkazalo se je obratno.

Izbranci novega stratega Zorana Zeljkovića so se z izjemo uvoda tekme v večjem delu pokazali v dokaj bledi luči in so po treh porazih ter prikazanem v vse težjem položaju, kar zadeva želje za napredovanje iz skupine A.

V tej je Olimpija še edina brez točke, Klaksvik je pri štirih, Slovan ima šest, Lille pa sedem točk po današnji zmagi z 2:1 proti Slovakom.

"Najbolj me boli, ker smo vedeli, na kašen način igrajo, mi pa smo napačno reagirali. Imeli smo sicer takoj priložnost, a po tem so nam pobrali vse druge žoge, držali so nas daleč od gola. Bili smo zelo slabi v tem segmentu, tako da bo treba precej dobro analizirati. Na splošno zelo slaba tekma z naše strani."

Zoran Zeljković za Kanal A

Olimpija je imela po dobrih dveh minutah prvo izjemno priložnost za vodstvo, ko je bil sam pred domačim vratarjem Mustafa Nukić, a je preslabo streljal, tako da je Nils Jonatan Johansson ohranil mrežo nedotaknjeno.

Ob izdatno večji posesti žoge je bila Olimpija tista s pobudo na igrišču, a posebej nevarna ni bila, so se pa po 20 minutah tudi gostitelji malce bolj osredotočili na posest žoge in izvedli nekaj podaj v kazenski prostor, a tako kot na drugi strani te niso bile natančne.

V 29. minuti so gosti tudi prvič streljali, vendar Denis Pintol, ki brani v odsotnosti dlje poškodovanega Matevža Vidovška, ni imel težav. Ga je pa minuto pozneje premagal Rene Joensen, ki je izkoristil podajo Arnija Frederiksberga z desne strani, ko je pred vrati prišel pred svojega čuvaja in zadel za 1:0.

Domači so bili nevarni tudi 34. minuti, ko je na drugi vratnici po kotu z vsega nekaj decimetrov žogo čez gol z glavo poslal Deni Pavlović, na drugi strani pa so Ljubljančani v statistko vpisovali bolj kot ne nedovoljene položaje, le v 43. minuti je še Nemanja Motika zgrešil z roba kazenskega prostora.

V 44. minuti pa so neodločni zeleno-beli še drugič na tekmi morali pobrati žogo iz svoje mreže, potem ko je v kazenskem prostoru do žoge prišel Pall Klettskard in jo kljub trem branilcem poslal za Pintolov hrbet za 2:0.

Po slabi minuti nadaljevanja je Rui Pedro streljal v kazenskem prostoru, dobro pa je posredoval domači vratar. So pa gostitelji v 54. minuti zlahka prišli še do tretjega zadetka, po kotu z leve strani je pred vrati povsem sam ostal kapetan Jakup Andreasen, ki je brez težav zadel z glavo za 3:0.

Kljub menjavam se raven konkretnosti pri ljubljanski zasedbi ni zvišala, tako da so domači dokaj nepričakovano lahko nadzorovali dogajanje. V 82. minuti je sicer poskusil Admir Bristrić, vendar tudi on ne posebej nevarno, v 90. pa je za malo zgrešil cilj.

* Stadion Torsvoellur, gledalcev 1500, sodniki: Osmers, Kempter in Schaal (vsi Nemčija).
* Strelci: 1:0 R. Joensen (30.), 2:0 Klettskard (44.), 3:0 J. Andreasen (54.).
* Klaksvik: Johansson, Forren, Vatnsdal (od 72. Petersen), Pavlović (od 62. Hansson), Da Silva (od 62. Kronberg), J. Andreasen, Kassi, Danielsen (od 83. Mikkelsen), Ar. Frederiksberg, R. Joensen, Klettskard (od 72. Gussias).
* Olimpija: Pintol, Krefl, Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas (od 57. Silva), Doffo (od 75. Pinto), Elšnik, Fadida (od 46. Brest), Motika (od 66. Kasa), Rui Pedro, Nukić (od 57. Bristrić).
* Rumeni kartoni: Motika, Fadida, Bristrić.
* Rdeči karton: /.

xxx

- skupina A:
Klaksvik - Olimpija                        3:0 (2:0)
Lille - Slovan Bratislava                  2:1 (0:1)
(Kenan Bajrić je igral do 90. minute za Slovan)
- lestvica:
1. Lille                      3  2  1  0  4:1  7
2. Slovan Bratislava          3  2  0  1  4:3  6
3. Klaksvik                   3  1  1  1  4:2  4
4. Olimpija                   3  0  0  3  0:6  0

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:53 27. Oktober 2023.

    Sramota za igre splošno v letošnji sezoni je zelo blaga beseda. To, kar se dogaja, je nivo nekdanje slovenske lige, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.